RAMBO AMADEUS & Broken Beat Sextet

Sobota, 23 junij, 2012 20:00

RAMBO AMADEUS & BROKEN BEAT SEXTET

Rambo Amadeus, do nedavnega znan kot Svetovni Mega Car, je uradno spremenil svoj naziv. Za to se je odločil zaradi dviga zavesti o neobhodni potrebi po novem sistemu vrednosti, s katerim je edino mogoče obnoviti naravno ravnotežje na zemlji. Od sedaj se Rambo Amadeus uradno kiti s titulo “Svetovni Kilo Car”.

In prav Svetovni Kilo Car, kralj glasbene ekstravagance, krstitelj turbo-folka, združitelj jazza, funka, rocka in stand-up komedije, bo v okviru svoje poletne turneje prvič nastopil v odličnem ambientu letnega vrta Gale hale na Metelkovi.

Rambo Amadeus je ena najbolj eminentnih, že kultnih oseb na glasbeni sceni nekdanje Jugoslavije. Je resnični glasbeni poznavalec in ustvarjalec, ki je ohranil distanco do “radijsko prijazne” glasbe, raje se iz nje šali. Osebno oklicani Svetovni Kilo Car je znan po svoji fuziji jazza, funka in rocka ter domiselni in lucidni poetiki, po drugi strani pa po svojih nepredvidljivih nastopih, prežetih z neposredno satiro, ki pogosto meji že na “stand up” komedijo. Rambo je tudi tisti, ki je “izumil” turbo folk. Antonije Pušić (njegovo pravo ime) zdaj živi in dela v Beogradu v Srbiji in rojstni Črni Gori.

Trenutno kot črnogorski predstavnik Evrovizije dviguje prah po kontinentu s pesmijo Euro Neuro, v kateri Evropo opozarja na Monetary Break Dance. Njegov lik in delo so med drugim povzeli medijski giganti CNN, BBC, ARD in drugi. Pred kratkim je izjavil, da se bo invalidsko upokojil, če ne pride v finale Eurosonga.

Za glasbo po koncertu skrbi selektor Jizah!

Koncert se prične ob 21:45.

Vstopnina:
20 € Gala Hala na dan koncerta
22 € Eventim na dan koncerta
2 € po koncertu

Povezave:

Zadnja izjava pred Evrovizijo

Intervju mmc rtvslo

TIME

WIWI 1

WIWI 2

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rambo-amadeus-broken-beat-sextet-letni-oder-gala-hale/3718/