DOMORODNI ČETRTKI: SICK MMICK

Četrtek, 22 februar, 2018 21:30

DOMORODNI ČETRTKI: Sick MMick

Februarja prihaja… Ko je luna v levu… In kje ste vi (bili)? Nismo vas videli že sto let… Kako bi?! Kako ne bi…

Če se počutite, kot da ste nekaj z(a)grešili, ste na pravem naslovu. Tokrat se prepuščamo slikovitim refleksijam skrivnostnega pripovedovalca, ki s pravo mero igrivih metafor, prepletenih med minimalističnimi ritmi in težkimi organskimi linijami, vabi na intimno srečanje.

SICK MMICK z lani izdalo ploščo v 13 izmenah potuje skozi temne črvine prvenca Zgrešeno.
Prvi album tokrat predstavlja v nekoliko drugačni atmosferi, hkrati pa dodaja nekaj novih komadov, ki najavljajo prihajajočo, bojda bolj elektronsko ploščo.

After: rsusic

Vstopnina: 2 €

FB dogodek

Permanent link to this article: http://www.galahala.com/arhiv/domorodni-cetrtki-sick-mmick/18252/

RAPETEK 137: KUKU$ KLAN

Petek, 23 februar, 2018 22:00

RAPETEK 137: KUKU$ KLAN (Hrvaška)

Predvozači: zero6teen (n¥suke & $keef) + gaMeboy (36H)

Cookie
Armin KU
casi

Na Rapetku smo že gostili večino bolj izpostavljenih protagonistov hrvaškega raperskega novega vala. Večino, saj je do zdaj zevala velika luknja, manjkal je namreč eden od ključnih akterjev zagrebške (t)raperske eksplozije, KUKU$ Klan.

Trojec “urbanih legend” je na regionalni raperski radar priletel leta 2014 z mikstejpom Flexikon in videospotom za komad PVR€. Potem je šlo samo navzgor in leto 2015 je bilo nedvomno leto KUKU$a. Takrat je izšel drugi, še bolj odmevni mikstejp O KUKU$IMA SE NE RASPRAVLJA z megahitom Spartanac, klan pa je tudi pobral večino letnih nagrad neodvisnega glasbenega medija Hip Hop Unity. Potem sta padla tudi dva collab projekta s Shiro Rodbino, najprej GAMECHANGER, potem še Drugo Koljeno. KUKU$ Klan skupaj s skupino High5 sestavlja masovni kolektiv, bando 33 – pogosti so skupni nastopi, turneje in seveda nešteti featuringi.

Trap trojka je ravnonar navrgla že peti singel “Šnitanje” s težko pričakovanega in že precej dolgo najavljenega prihajajočega albuma Anđeli i bomboni, ki prihaja zelo zelo kmalu.

Pred nastopom KUKU$ Klana bodo hitrostno ogrevali trije člani 36H ekipe. N¥SUKE-ju & $KEEF-u se bo pridružil še novoiniciirani kolega gaMeboy. Trdi underground.

Vstopnina: 5 € v predprodaji (Gala hala na prireditvah, One Way store), 8 € na dan dogodka

FB dogodek

 

Permanent link to this article: http://www.galahala.com/arhiv/rapetek-137-kuku-klan/18264/

ZELENO SONCE 114: NESESARI KAKALULU

Petek, 2 marec, 2018 22:00

ZELENO SONCE 114: NESESARI KAKALULU

Live: Nesesari Kakalulu

Glasbena skrbnika:
UDO BRENNER (Zeleno sonce)
KOOL S (KopajOvo, Pula)

Vizualni skrbnik:
VJ FŠK (Multipraktik, Zeleno sonce)

Zeleno sonce bo po odličnih Calibro 35 in Breakestra prvič gostilo domačo bendovsko zasedbo. Končno smo tudi v dolini Šentflorjanski dobili izjemno pester in zanimiv bend z izdanim albumom. Govorimo o Nesesari kakalulu, kar 9-članski afrobeat zasedbi iz Vrtojbe, ki bolj, kot na tehnično perfekcijo, stavi na ekstatično ritmično in plesno komponento ter na osnovno izročilo afrobeatovskega velemojstra Felo Kutija. Fantje so se zbrali leta 2016 s ciljem, da v glasbo vrnejo pozitivne plesne vibracije, kar jim še kako uspeva. Na odru delujejo usklajeno, toplo, človeško in pred dovršenost postavljajo igranje z dušo in telesom. Od začetne inspiracije zapuščine Kutija, so z dodajanjem saharskih zvokov, dinamično navezo džembe in tolkal, zagroovanega basa in žmohtnih trobil, ustvarili bolj samosvoj zvok in letos januarja izdali svoj istoimenski glasbeni prvenec, ki so ga pilili od lanskega nastopa na Klubskem maratonu Radia Študent. Devet članov skupine ima dovolj duše, groova in moči, da v plesno pozibavanje spravi tudi najbolj zategnjeno in statično pododrsko nogo, prave barve pa pokažejo ravno na intenzivnih in doživetih živih nastopih.

Njihov album je vsekakor eno prijetnejših presenečenj domače diskografije zadnjih let, zasedba pa »must see« koncertni dogodek. Fantje pa niso edini gost tokratnega nafunkiranega Zelenega sonca, iz Pule namreč prihaja najintenzivnejša balkanski funk DJ, veseljak in digger DJ Kool S, ki je lastnoročno na noge postavil istrsko funk sceno in polni klube po Puli in okolici. Ob strani mu bo stal še rezident Udo Brenner, medtem ko bo za norijo na vizualnem delu skrbel VJ Fšk.

Vstopnina: 3 € do 23h, 5 € do polnoči, 7 € kasneje

Permanent link to this article: http://www.galahala.com/arhiv/zeleno-sonce-114-nesesari-kakalulu/18469/

RAVE VOYEUR

Sobota, 3 marec, 2018 23:00

RAVE VOYEUR
Tolstoyed

Rejverji letos praznujemo okroglo obletnico – 1988 je bilo leto ko si je acid house z Ibize pot utrl na tla celinske Evrope in Velike Britanije, kjer so rave vročico razglasili za Second Summer of Love. Ja, plesno užitkarjenje ob elektronski glasbi je pred tridesetimi leti dobilo povsem novo podobo, rave pa svojo definicijo. FAQ tolmač rave danes definira kot »plesni party na katerem udeleženci izkusijo pripadnost skupnosti in skozi ples in glasbo občutek zvišane zavesti. Primarni cilj kontinuiranega miksa elektronske glasbe je ta, da ljudi spravi k plesu. Je pa tudi več kot to; mora jih odpeljati v drug prostor, zazibati zavest in hkrati stimulirati podzavest in telo.« Tem zapovedim smo zvesti tudi z Rave Voayerji. Z vsakič svežimi izbori aktualnih elektronskih muzik, ki se sem in tja nostalgično zazrezjo v rejversko zgodovino, še raje pa sledijo povsem novim techno, house, acid, breakbeat in hibridnim trendom.

»We’re fools whether we dance or not, so we might as well dance. «

Vstopnina: 3 € pred polnočjo, 5 € kasneje

FB dogodek

Permanent link to this article: http://www.galahala.com/arhiv/rave-voyeur-8/18472/

VEČER PARTIJSKIH ŽENA

Petek, 9 marec, 2018 22:00

VEČER PARTIJSKIH ŽENA

Sukajo:
S.A. VOIDETTE
R36
BLAŽEN DJ
JAŠA BUŽINEL

Dan po mednarodnem prazniku žensk v Gala hali v sodelovanju s Partijsko linijo pripravljamo posebej kuriran
allnighter z muzikami ženskih, transspolnih in drugače identificirajočih izvajalk_cev.

Namen večera je publiki izpostaviti in predstaviti čim širši spekter nemoške ustvarjalnosti na različnih glasbenih scenah, vključujoč vse od sodobnega r&b-ja in hip hopa, resnejšega popa in seveda različnih odvodov plesnih ter eksperimentalnih elektronskih muzik.

Avtorja oddaje Partijska linija (Radio Študent), Blaž Pavlica (Blažen DJ) in Jaša Bužinel, bosta gostila Saro Šabjan (S.A. Voidette), avtorico oddaje Desadovnjak (Radio Študent), ter redakcijsko kolegico in didžejko R36, ki bosta postregli z lastno selekcijo pozornosti vrednih nemoških produkcij na presečiščih različnih glasbenih scen.

Vstopnina: 3 € pred 23:00, 5 € kasneje

Permanent link to this article: http://www.galahala.com/arhiv/vecer-partijskih-zena/18475/