A WILHELM SCREAM @ GALA HALA

Torek, 17 julij, 2018 20:00

 

17. julija se v sklopu evropske turneje na oder Gala hale vračajo A Wilhelm Scream s predskupino ASTPAI in domačim zastopstvom White Stain.

Pod imenom Wilhelm Scream zasedba plodovito deluje od leta 2003, a so njihove glasbene poti prepletene že od začetka 90′. Prvi album z naslovom “The Way to a Girl’s Heart Is Through Her Boyfriend’s Stomach” so izdali pri založbi Tank Records leta 1999, mednarodno prepoznavnost pa so dosegli z drugim albumom, “Benefits of Thinking Out Loud”, ki je izšel leta 2001. Ploščo so kasneje izdali ponovno, tokrat pri založbi Jump Start Records.

Leta 2004 so podpisali pogodbo z Nitro Records, katere ustanovitelj je Dexter Holland (The Offspring), pod njenim okriljem pa so izdali naslednje tri albume. V svojem ustvarjanju se poigravajo z melodičnim hardcorjem, ki sega izven ustaljenih okvirov.

Avstrijci Astpai so se v desetletju svojega delovanja podali na prenekatere turneje po domala vseh kontinentih sveta. V svojo glasbo vključujejo tako lastni intimizem kot tudi politična sporočila. Oder so si delili z največjimi punk rock zasedbami kot so Anti-Flag, Flogging Molly, Leftover Crack, The Flatliners in mnogimi drugimi.

Vstopnina: 14 € v predprodaji; 17 € na dan koncerta.

FB dogodek>>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/a-wilhelm-scream-gala-hala/19140/