ABOP

Sobota, 25 november, 2017 20:00

ABOP (Live techno, Zagreb / Hrvaška)

»After je bolji od partyja!« pravijo ABOP in to miselnost vnašajo tudi v svoje glasbeno ustvarjanje. Gre za live band, navdahnjen s čikaškim housom in detroitskim technom, ki jima ABOP dodaja elemente funka, disca, psihadelije in celo krauta ter tako ustvarja intenzivno plesno vzdušje. Brez vokala. Brez DJ-a. Techno v živo!

Jedro skupine sestavljata dva bobnarja, ki si delita set bobnov in sta na koncertih obrnjena drug proti drugemu. Sinhronizirano in točno narekujeta ritem težkim bas linijam, digitalnemu ter analognemu sintu, vse v živo miksajo in ustvarjajo ekstatično rejv vzdušje, ki prepriča tudi tiste najbolj zahtevne žurerje. ABOP imajo za sabo istoimenski EP, 30 minutni izdelek, ki odseva njihove veščine ustvarjanja pravega party vzdušja. Za to je zagotovo zaslužen tudi Peter Dundov, svetovno znani techno producent, ki se je podpisal pod mastering. To pa ni vse, saj ABOP ne zanemarjajo niti vizualnega aspekta nastopov, ki zaokroži celotno koncertno izkušnjo.

Skupina je nastala v fori, po slabem partyju, s katerim si fantje niso hoteli pokvariti večera. Kljub temu pa gre za resen projekt, sestavljen in vrhunskih glasbenikov, ki je zasvojljiv in poln genialnih domislc. Ne zamudite enega večjih zagrebških adutov za dober večer. Tokrat party zagotovo zasenči after! Se bo pa zanj maksimalno potrudil našponani techno frik Shekuza, prvoborec siceršnjih Versus večerov v Gala hali.

After: SHEKUZA

Vstopnina: 6 € z rezervacijo, 8 € brez, 3 € po koncertu.
Na dan koncerta kart ni več možno rezervirati!

FB dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/abop-gala-hala-2/17716/