BOLLYWOOD & BHANGRA NIGHT

Sobota, 12 september, 2015 23:00

OBLETNICA AKC METELKOVA MESTO!

BOLLYWOOD & BHANGRA NIGHT

DJ SHANTI PRIYA
Posebne gostje: plesna skupina RAQS ROSHNI

Večer indijske pop in klubske glasbe, od mastnih Punjabi beatov iz Londona, do turbo glama iz Mumbaia. Posebne gostje: plesna skupina Raqs Roshni.

Ko govorimo o indijskemu popu, imamo ponavadi v mislih filmsko glasbo Bollywooda, Tollywooda, Kollywooda, Mollywooda in ostalih indijskih filmskih industrij, ki so znane po svojih slikovitih glasbenih in plesnih vložkih. Pesmi črpajo navdih iz indijske klasike, folklore in modernih zvrsti – vse od hip-hopa, disca in r’n’b-ja, pa do electro popa in funka.

Bhangra je glasbena zvrst, s katero so zasloveli Londonski producenti indijskega rodu, predvsem tisti iz Punjaba, ki so svojo ljudsko glasbo podkrepili z močnimi elektronskimi beati in ustvarili žanr, ki se mu je na plesišču nemogoče upreti.

Vstopnina: vstop prost do polnoči, 3 € kasneje

FB event

DJ SHANTI PRIYA
DJ Shanti Priya je začela zbirati bollywood glasbo tako, da je na diktafon snemala komade, ki so se vrteli na radijih v indijskih taksijih in avtobusih. Ker se je v zvočne zapise ujelo vse preveč trušča in trobelj, je kmalu prešla na sodobnejše tehnike pridobivanja glasbe. V Varanasiju je našla strica, ki ji vsako leto za 70 rupij na zapečen DVD stlači vse najnovejše bollywoodske soundtracke. Problem teh obetavnih DVDjev je le v tem, da ponavadi ne delajo, enkrat pa so ji celo pokvarili računalnik. Youtubu navkljub novo glasbo še vedno najraje odkriva na terenu – redno obiskuje Indijo in pridno beleži melodije, ki hreščijo iz mobitelov, pocitranih tranzistorjev ter mega ozvočenj modernih kino dvoran.

Shanti Priya seznanja poslušalstvo z Bollywood glasbo že od leta 2009 in brusi pete na plesiščih vse od Ljubljane pa do Tokija. Zadnji dve leti prireja redne dogodke v Jalla Jalli na Metelkovi. Njena največja karierna želja je, da bi postala DJ na indijskih porokah.

RAQS ROSHNI
Raqs Roshni so plesna skupina, ki je nastala pod vodstvom Sylvie Valentine, priznane plesalke Bollywooda, bharat natyama in orientalski plesov . Njena vizija Raqs Roshni je promovirati indijske in orientalske plese in kulturo, zato je okoli sebe nabrala plesalke, vešče in izkušene v bollywoodu, indijskih klasičnih, trebušnih, orientalskih, tribal in romskih plesih. Maja 2015 so pripravile odmevno prireditev Večer indijske kulture, kjer so poleg plesov predstavile še indijsko poezijo, pravljice, ljudske in bollywood pesmi pa tudi indijsko kulinariko.
Ob Sylviji Valentine so v skupini zbrane še Eva štruc, Urška Kovač, Anja Solarovič in Sabina Bojlte, njihov cilj pa je zasloveti kot item-girls v indijskih reklamah.

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/bollywood-bhangra-night-gala-hala/11594/