DAEDELUS

Sreda, 26 april, 2017 23:00

rx:tx in KAPA predstavljata:
DAEDELUS (Brainfeeder, Ninja Tune / ZDA)

Lineup:
DAEDELUS (Brainfeeder, Ninja Tune / ZDA)
Some1Else
Star Slinger
Borka

Vrnitev dandijevskega beatnika

Redko kdo se lahko pohvali z izdajami za tako imenitne založbe, kot so Brainfeeder, Anticon, Ninjatune, Plug Research, Warp, Stones Throw, Alpha Pup … Alfred Darlington je eden redkih. Je izumitelj in mojster, borec v vojni proti klišejem. Kalifornijski dandijevski beatmaker je eden glavnih popularizatorjev Monoma (kontrolerja, ki je napovedal, kako so kontrolerji danes oblikovani) in nedvomno izstopa iz svoje losangeleške druščine. Tako po svoji muziki kot tudi imidžu. Čeprav zna skockati tako (hiphoperske) bite kot nasičene in ritmično razmetane norije težko sledljivih referenc, pa je veliko bolj znan po slednjih. Daedelus ne da kaj preveč na žanrske recepte in obrazce, kadar pa jih le uporablja, jih bistro zapakira v ironijo in humor prepoznavnega sloga, ki nikoli ni pri miru, vedno nekam bezlja. Je eden redkih, ki mu uspejo res nemogoče kombinacije, plejada glasbenih referenc neštetih tradicij, recimo big bandovskega jazza in acid housa devetdesetih.
Tako v glasbenem kot tudi performativnem smislu je nesporni pionir, ki je nakazal smer za številne mladce, ki so takrat okoli njega na kalifornijski sceni začeli tapkati po semplerjih, status prvoborca pa mu utrjuje dejstvo, da je eden ustanovnih didžejev kultnega spletnega radia Dublab.
Daedelus se v Ljubljano vrača po (pre)dolgih letih: pričakujte nepričakovano, humorno razvejan, edinstveno domiseln klubski vrtiljak!

Vstopnina: 6 € z rezervacijo in pred polnočjo / 8 € brez in po polnoči. Rezervacije na dan dogodka niso več mogoče.

FB event

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/daedelus/15909/