DOMORODNI ČETRTKI: CHRISTIAN KROUPA @ LETNI VRT & GALA HALA

Četrtek, 3 september, 2015 21:00

DOMORODNI ČETRTKI: CHRISTIAN KROUPA

Nekdanji Klubski maratonec Radia Študent in kasnejši izbranec RedBull Music Academyja v Tokiu, kjer je bil iz malega morja prijavljencev izbran med 59-imi finalisti, prihaja iz Logatca in svojo godbo kuje od najstniških let. Med 2000 prijavljenimi ustvarjalci se je na poziv potencialnih vajencev Levona Vincenta uvrstil med 30 najobetavnejših mladincev na svetu.

Mladenič sredi dvajsetih let je izdal kopico plošč pri najrazličnejših neodvisnih založbah in doživel nekaj odličnih odzivov nad svojimi produkcijskimi podvigi. Glasbeno temelji na estetiki samplanja in se giblje znotraj eksperimentalne elektronike s široko paleto najrazličnejših muzik, ki izhajajo iz techna in housa, med katerimi lahko zaslišimo tudi fascinacijo nad dronom, darkwavom, dub technom, glitchom, industrialom, noisom, minimalom ter celo hiphopom in še čim. Prepletajoč repertoar preko pestrega, tekočega in dinamičnega toka vase srka avanturistično noto popotovanja po mnogih sodobnih, trendovskih in tudi preteklih bratskih klubskih žanrih, ki kaj hitro preidejo od sanjavega in melanholičnega ali deep housa do čvrstih in temačnih, a še vedno žmohtnih technoidnih biserov. Dinamika njegovih živih nastopov prinaša mozaik različnih in spretno dodelanih elektronskih derivatov brez omejitev.
Music policy: techno, dub techno, house, industrial, ambiental, drone

AFTER: DJ Sanja (Radio Študent)

Vstop prost!

FB event

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/domorodni-cetrtki-christian-kroupa-letni-vrt-gala-hala/11624/