DOMORODNI ČETRTKI: SALONSKI @ LETNI VRT & GALA HALA

Četrtek, 16 julij, 2015 21:00

DOMORODNI ČETRTKI: SALONSKI
+ after: Modri dirkač

Salonski so šestčlanska akustična zasedba, ki se neoziraje na oznako indie folk, nikoli niso odrekli urbanim zvokom. V mešanico slovenskega glasbenega izročila, countrya, tanga, cajuna in anglo brass glasbe tako vedno znova vtirajo elemente hip-hopa, doo wopa, šansona in noisa. Njihova glasba je edinstvena, predvsem pa so koncerti neponovljivi, saj se zasedba vseskozi menjava, stari napevi pa preoblikujejo. Na vrtu Gale Hale bodo nastopili: Domen Finžgar (vokal, harmonika), Jana Arlič in Larisa Petrič (violini), Žiga Barba (pozavna), Jernej Brezovar (ukulele, klavir) in Miha Hafner (rog).

Salonski na koncert prihajajo s še svežim glasbenim albumom Eden, ki je izšel pri založbi Klopotec. V njem se sprehajajo po zvočnih pokrajinah bibličnega rajskega vrta. Od vzpostavitve raja, do izgnanstva iz njega, se rajski vrt predstavi v sodobni preobleki, s sodobnimi problemi Adama in Eve. Ker gre za mlado zasedbo, se sporočilnost glasbe v Ednu ukvarja s problemi mladih (npr. nezmožnost zrelih ljubezenskih razmerij), preizprašuje se nasilje nad ženskami v klasičnih country baladah in išče razloge za izgubo raja. Navidez zahtevnih tem se nikoli ne lotevajo brez humorja in nikoli moralistično, zato je Edenski koncert intimen glasbeni večer, primeren za vse generacije. Svojevrsten podvig je predstavljala tudi vizualna podoba za Eden. V ta namen so Salonski povabili domače in tuje grafične mojstre in skupaj so ustvarili rajske sitotiskane plakate in dvobarvne linoreze. Vse si bo mogoče ogledati na dan koncerta.

Vstop prost!

FB EVENT

Salonski bandcamp

DOMORODNI ČETRTKI: SALONSKI
+ after: Modri dirkač

Salonski is a 6-piece acoustic band with unique music, encompassing Slovenian folk music, etno, country, tango, Cajun and Anglo brass with elements of hip-hop, doo wop, chanson and noise. Their live performances are always amazing. This time they’re presenting their new album Eden.

Free entry

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/domorodni-cetrtki-salonski-letni-vrt-gala-hala/11270/