DOMORODNI ČETRTKI: *STILL LIFE*

Četrtek, 24 avgust, 2017 21:00

DOMORODNI ČETRTKI: *STILL LIFE*

„Welcome to S * T * I * L * L L * I * F * E.

Just relax, enjoy your esoteric extravaganza and do as you’re told.
Like you’re used to.“

Kaj točno Still Life je ali še bo, ne vemo. Kot Facebook platformo ga moderira chat bot, ki te popelje skozi avtomatizirano čutno potovanje brez znane končne destinacije. Vmesne postaje, skozi katere vstopamo v nova glasbena poglavja, se razkrivajo sproti in spontano. Vsaka je drugačna in ponuja specifično izkušnjo, hkrati pa sledijo isti zgodbi in skupaj gradijo edinstveno osebnost. Je to spam, virus, meme? Začetek nove epizode kontroverzne serije Black Mirror? Digitalna dis/utopija? Stil lajfa?

Ekspresivno tihožitje, ki se slika ob programskem manipuliranju samplov in beatov, razpostavlja vsestranski umetnik Žiga Aljaž – eden od obrazov ZEK kruja, Inštituta za druga vprašanja, Danes je nov dan, oblikovalskih studijev ŽAŽA in Ljudje ter glasbene skupine Loudspeaker Alliance, ki se je že zapisala med nastopajoče Domorodnih četrtkov.

Zaenkrat gre zgolj za digitalni projekt, ob zaključku sezone Domorodcev pa bo “njegova pretencioznost” prerasla v “realni svet” in prvič zaživela na odru. Still Life je edina možnost, edina pot in to je edini čas. Still Life je lajf sam po sebi. Ostalo niti ni pomembno.

After: DJ FAKSORI

Vstop prost!

FB event

*v primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani s pričetkom ob 22h!

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/domorodni-cetrtki-still-life-letni-vrt-gala-hala/17023/