DUB CLUB: BRAIN DAMAGE

Četrtek, 29 januar, 2015 21:00

DUB CLUB: BRAIN DAMAGE (Francija)
Podpora: DJ Sleyk & DJ Selyak (Dubzilla)

ČASOVNICA
21:00 Vrata/Blagajna
22:15 KONCERT
Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti do 22.ure!

Deset let mineva, odkar smo imeli čast prvič gostiti Brain Damage v Gala hali. Prav Brain Damage so “krivci” za nastanek cikla DUB CLUB, v katerem smo gostili največja imena electro-dub scene, kot so Ez3kiel, Zenzile in High Tone, vse tiste, ki uporabljajo dub kot osnovo, ki jo nadgradijo v drugih žanrih (Dub Trio, D’Aqui Dub, Jazzsteppa idr.) pa tudi roots dubberje, kot so npr.velikani Dub Syndicate. Na kratko, Brain Damage so nam odprli vrata v drugo dimenzijo.

Prvih 12 let je skupina delovala kot duo, Raphael Talis na basu in Martin Nathan na mašinah. V studiu sta zganjala popolnoma razumske, perfekcionistične sešne, na odru je divjala njuna vojna “bas kitara vs. mašine”. Studio, v katerega sta bila zaprta neskončno dni, je dal rezultat petih opusov na založbah Hammerbass in Jarring Effects. Z njimi sta podirala meje glasbenih klasifikacij, sploh, če so ju prehitro katalogizirali pod oznako “dub”. Sodelova sta z različnimi artisti, kot so npr. Zion Train, Alpha & Omega, Vibronics, Mohammed El Amraoui, Vuneny in Black Sifichi ter se igrala z uporabo drugih kultur in tujih jezikov kot z inštrumenti. Veliko sta nastopala tudi po Balkanu, ki jima je, po njunih besedah, dal nič zaslužka, a ogromno materiala za ustvarjanje.

Basist se je po dolgih letih sodelovanja v letu 2011 poslovil in Martin Nathan, tudi sicer srce in duša skupine, je ohranil Brain Damage kot solo projekt in ga odpeljal na novo pot. Sledila je kolaboracija s High Tone (“High Damage” – 2011-2012) ter LP “What you gonna do?” (Jarring Effects, 2012), ki se vrača h koreninam UK- Jamaican dub stilu. Martin svoje v živo zmiksane vragolije, ki dostikrat kulminirajo v pravo trance ekstazo, še vedno uspešno predstavlja na evropskih in svetovnih odrih, po slabih štirih letih pa se vrača tudi na oder Gala hale. Vabljeni!

Vstopnina: 8 € z rezervacijo, 10 € na dan koncerta
Rezervacije niso več možne!

FB event

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/dub-club-brain-damage-gala-hala/10077/