DUB CLUB: DUBZILLA, DUBBLESTANDART

Sobota, 30 julij, 2016 21:00

Sklepni dogodek Julijskega letnega vrta:

DUB CLUB: DUBBLESTANDART (Avstrija)
Predskupina: DUBZILLA (Slovenija)
+ Selektorji: Sleyk, Selyak in Ohoroho
+ piknik

Zaključek Julijskega letnega vrta bomo proslavili v stilu! V goste smo povabili izkušeno štiričlansko dunajsko dub zasedbo Dubblestandart, ki bo v Sloveniji nastopila prvič.

Zgodovina Dubblestandart sega v leto 1988, kar je odigralo ključno vlogo pri formiranju avstrijske dub scene. Odličen bend, ki ga poznajo vsi pravi reggae/dub zanesenjaki, pa se je zapisal na svetovni reggae/dub zemljevid skozi mnoga sodelovanja z zvenečimi imeni kot so Lee “Scratch” Perry, Marcia Griffiths, Ari Up, David Lynch, Ken Boothe, Adrian Sherwood, Sly & Robbie, Dillinger, Anthony B, Elephant Man, William S. Burroughs, Mad Professor ter mogi drugi…

Začetki so bazirali na klasičnem jamajškem reggae/dubu in se razvili v drugačen stil reggaeja z vplivi post novega vala in psihodeličnega duba, polnega vesoljskih zvokov in efektov. Dubblestandart so delovali tudi kot backing band na koncertnih turnejah jamajških izvajalcev po Evropi, Kanadi in ZDA ter tako dodobra izpilili svoje nastope v živo.

Od leta 1990 so izdali 14 albumov, več 12 in 7 inčnih vinilnih plošč ter sodelovali na več kot 70 kompilacijah. Prelomnnica v delovanju skupine je leto 2002, ko jih pod okrilje vzela kultna hamburška založba Echo Beach s svojima podzaložbama Select Cuts in Collision, ki je izdala vseh zadnjih 10 albumov in je krivec za številne kolaboracije, verzije verzij in izpiljene remikse, ki potujejo vse od elektronike do dubstep zvokov.

Dubblestandart so zvesti svojemu prepričanju, da dub ne ločuje barve kože, rase in religije, zato ne podpirajo nobenega političnega sistema ali ideologije. Lokalno in univerzalno dvigajo zavest in se borijo proti razizmu, lobijem v lokalni politiki, površinskosti medijev ter dvigajo glas v podporo legalizaciji marihuane.

Kot predskupina bodo ogrevali podgurski dubberji DUBZILLA, ki že vneto pripravljajo svež material za novo ploščo.

DJ podporo bodo tvorili Slejk, Selyak in Ohoroho, ki bodo ogrevali na vrtu in razplesali v dvorani, poskrbljeno pa bo tudi za prazne želodčke! Proti jutru pa se počitnice lahko začnejo tudi za nas :)

Vstopnina: vstop prost do 22h, 5 € kasneje

*v primeru slabega vremena bo dogodek potekal v dvorani s pričetkom ob 22h!

FB event

Julijski letni vrt FB event

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/dub-club-dubblestandart-selyak-in-ohoroho-piknik-letni-vrt-gala-hala/14093/