DUB LAB: THE DUB SHEPHERDS SOUND Live!

Ponedeljek, 20 julij, 2015 21:00

DUB LAB
THE DUB SHEPHERDS SOUND Live! (Francija)

The Dub Shepherds (Doctor Charty in Jolly Joseph) s svojim specifičnim načinom snemanja in mešanja komadov s psihadeličnimi efekti ustvarjata celovito eksplozijo zvoka. Njuna posebnost je morda prav v LIVE miksanju, ki je plod lastne produkcije na analogni mešalki, z neposrednim vplivom jamajških dub mojstrov iz sedemdesetih.

Ustanovna člana live zasedbe La Granja Orchestra, dub “drajva” vse od njunega rosnega začetka. “Navdihnila sta naju predvsem Lee Perry in King Tubby od njunih samih začetkov ustvarjanja. Modela nista bila niti glasbenika niti tonska mojstra, mixala sta dub in se igrala s samo mešalno mizo na še nikoli prej slišan način.”

Njuni začetki segajo v majhno zaklonišče, kjer kot samostojni duo ustvarjata glasbo, in na teh temeljih se je rodil projekt The Dub Shepherds. Postopno se je ekipa širila, saj je projekt privabil številne glasbenike iz Côte Fleurie, ki so glasbi dodali dodatno širino in v posnetke prinesli raznolike vibracije. “To je namen projekta: naj se glasbeniki spoznamo, igramo in skupaj ujamemo ta enkratni glasbeni moment na posnetku!”

Po triletni raziskavi in tisočih urah preživetih v studiu, se live DJ set Dub Shepherds odpravlja širiti sporočilo ljubezni in enotnosti po svetu z njihovimi najbolj masivnimi “dubs from the roots”.

Vstopnina: 3 €

FB event

The Dub Shepherds Soundcloud

DUB LAB
THE DUB SHEPHERDS SOUND Live!
(France)

The Dub Shepherds is the combination of Jolly Joseph & Doctor Charty, recording many musicians and singers, mixing and dubbing tracks for your musical pleasure.
The Dub Shepherds Sound System operates on stage, mixing their own production live and direct on analogue desk like nobody else does. Come and enjoy this “dubs from the roots” musical travel to space and beyond…

Tickets: 3 €

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/dub-lab-the-dub-shepherds-sound-live-letni-vrt-gala-hale/11168/