HRUPNI VEČERI: MIKI SOLUS + FELON

Četrtek, 5 marec, 2015 21:00

hrupni večeri: MIKI SOLUS + FELON

Restart! Nova sezona večerov najbolj hrupnega medija pri nas. Tokrat napovedujemo nastop dveh najbolj vročih hrvaških kantavtorjev ta hip. Prvi je trenutno pravi hit, drugi se na odre vrača z ekipo vročega hrvaškega tria.

21:00 – vrata
21:30 – FELON
22:30 – Miki Solus
after – Tine Hafner

MIKI SOLUS

Pozabite kitaro. Miki ima raje črne in bele tipke. Pa akustičen bas in perkusije. Tako je Miki tudi trio. Hitrojezičen, kritično-zafrkantski, razpet med jazzom, rapom, funkom in punkom. Miki je pravzaprav raper. Ampak v resnici daleč od tega. Miki je pravzaprav nekaj, kar je bil Beck na začetku svoje kariere. Pa spet daleč od tega. Žanrsko raznolik, a vedno s prepoznavnim zvokom. Poln nalezljivih melodij, a s svojo estetiko popa. Hrvaški Rolling Stone je njegov komad Hipster razglasil za regijsko skladbo leta 2014. Prav tako so ga za singl leta izbrali bralci spletnega magazina terapija.net, seveda pa je bil tudi hit našega Radia Študent. Miki je pač ljudski, brez dlake na jeziku in z veliko muzike v žepu.

FELON

Zagrebško zasedbo, ki je nastala pred petimi leti sestavljajo kantavtor Denis Katanec in originalna postava podivjanega tria Vlasta Popić. Torej Ivan Ščapec, Tena Rak in Dražen Hižak. Njihov zvok se razteza med Katančevim bendom Okanagan in njegovimi solo akustičnimi izleti pa vse do milejše zvočne podobe Vlaste Popić. Mediji jim pripisujejo vplive Wilca, Bonnie Prince Billyja in Fleet Foxes, seveda pa ne gre preslišati odličnih besedil življenjskih situacijah izgubljene generacije. Felon se po zatišju vrača tudi v studio, povratek na odre pa naznanja prav tokratni ljubljanski koncert.

after: Po koncertu muziko suče Tine Hafner – idejni vodja festivala In Memoriam prof. Peter Hafner in glavni gostitelj novih glasb v Škofji Loki.

Vstopnina: 5 € z rezervacijo, 7 € na dan koncerta
Rezervacij na dan koncerta ne sprejemamo.

FB event

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/hrupni-veceri-miki-solus-denis-katanec-okanagan-ltd-gala-hala/10306/