INTIMNO: MIHA PETERLIČ + POPOTNIK

Ponedeljek, 7 september, 2020 20:00


INTIMNO: MIHA PETERLIČ + POPOTNIK

Zadnjo poletno priložnost za Intimno druženje na letnem vrtu bomo izkoristili za dvojno dozo kantavtorske izpovednosti. Dva nastopa, dva modela, dva glasova, dve kitari. Pa nekih 10 let razlike med njima. En bo predstavil novi, prvi album, ki ga ni ustvarjal med karanteno, drugi bo mel prvi uradni špil – Miha Peterlič in Popotnik! Še toliko bolj se veselimo nastopa, ker jima jo je nazadnje zagodla nevihta.

Miha Peterlič, klubski maratonec leta 2016 je med drugim igral tudi na festivalu Ment (2017). Zdaj se vrača z novo, uradno tudi edino ploščo, ki se spogleduje s prvencem Bon Iver, čeprav je seveda popolnoma drugačna. Nekdaj punkersko-vstajniški Peterlič na novem albumu plava in razmišlja o rekah, potokih, ravninah, meglicah in močvirjih. Nizke vode je plošča, ki ni nastala v karanteni in vsakršna podobnost s samoizolacijo je zgolj naključna. Na letnem vrtu nam jo bo prvič predstavil v živo!

V preobleki Popotnika ustvarja 21-letni Martin Adam Stevens. V svet glasbe je vstopil leta 2018 z zbirko pesmi Popotnik EP in nato diskografijo dopolnil s Čikumi EP-jem. Z žametnim glasom, nežno ubirajočimi strunami in pop ritmi kljub kratki zgodovini ustvarjanja uspešno pričara vzdušje zakajenega kluba, občutek vožnje z nočnim avtobusom in tihi odmev otožne samorefleksije. Čeprav se njegova glasba giblje v pop, indie in lo-fi žanrih, jo sam uvršča v na novo izumljeno zvrst; stop pop. Stop pop, but don’t stop popotnik!

Vstopnina: 4 €

Music policy: izpovedni kantavtor + lo fi stop pop / indie kantavtor

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/intimno-miha-peterlic-popotnik/24637/