INTIMNO: TOVARIŠ STRMOGLAVLJEN + PSIHEDELAVCI

Ponedeljek, 29 julij, 2019 22:00


Intimno: Tovariš Strmoglavljen + Psihedelavci

Tovariš strmoglavljen + Psihedelavci = doza hipnotične psihedelije s sunki stonerske burje

Tovariš strmoglavljen s paleto različnih instrumentov zapleta poetične sprehode po gozdu raznih vzdušij v eksperimentalno elektroakustično glasbeno gnezdo. Od vedrine do nevihte emocij v vrtincu psihedelične burje.

Z začetki v letu 2010 se je sprva “one man band” projekt Martina Ukmarja (ki so ga takrat mediji označili kot tihega protagonista nekonvencionalnega, kvazi obstoječega glasbenega vala »nova čudna Slovenija«) v zadnjem obdobju prelevil v razširjeno zasedbo, v kateri je Nastja Janžekovič na električni violi stalnica, v nekaj skladbah pa se jima na bobnih pridruži še Samo Pavlica – Linč.

Martinov sprva improvizirano spontan pristop k ustvarjanju se je sčasoma in predvsem v zadnjem obdobju z razširjeno zasedbo oblikoval v zdaj koherentno formo, ki sicer še vedno vključuje izvirni pristop v malo bolj urejeni obliki sindikata psihedelavcev. Glasbeniki tvorijo razpršene melodije, ki iz navidezne izrazne kaotičnosti skupaj z dislociranim vokalom in violo ter drugimi pripomočki rezultirajo v specifični polifoniji, v kateri naletimo tudi na fragmente psihedelije, jazza, new wave-a, folka, etna in ostalih rockovskih derivatov.

Slišali bomo dva seta, najprej bolj umirjeni in hipnotični set – tovariš + viola, zatem pa še glavni del programa s psihedelavci.

Zasedba:
Martin Ukmar – el. kitara, klarinet, glas, razna zvočila
Nastja Janžekovič – el. viola, glas
Samo Pavlica Linč – bobni

Vstopnina: do 22:30 vstop prost, 3 € kasneje

Music policy: psihedelični freak folk

*v primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani s pričetkom ob 22h!

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/intimno-tovaris-strmoglavljen-psihedelavci/21772/