JIM FUCK

Petek, 11 september, 2015 20:00


OBLETNICA AKC METELKOVA MESTO!

JIM FUCK (NY, USA)

Na praznični petek Metelkove v goste prvič in verjetno edinokrat prihaja Jim Fuck iz New Yorka, skrivnostni elektro producent in kitarist, ki ustvarja izvirno plesno glasbo, ki je mešanica tehna, trasha, punka, psihadelije, etna in dubstepa. V svoje sete vključuje kitaro in vokal, čeprav kot sam pravi: ‘Ne znam igrati kitare in moj vokal mi sploh ni všeč… Pojem kot kakšen srednješolski, z viskijem nafilan punker in kitara mi služi le za to, da sem na odru bolj kul… In da seveda lažje dobim kakšno bejbo za po koncertu, namreč saj veste – dekleta danes ljubijo dj-je in kitariste…’

Jim Fuck velja za skrivnostnega skladatelja elektronske glasbe in cyber hekerja, ki ne dovoli objavljati svojih živih posnetkov in ki se ne podpisuje pod svoje raznolike pseudonime. Za sabo ima 20-let raznolikega glasbenega ustvarjanja in kopico digitalnih projektov pod različnimi imeni, za katere vedo le nekateri. Rodil se je v Latviji, se nato mlad preselil v Rusijo, nato pa bil leta 2001 od tam izgnan zaradi vdorov v online arhive KGB. Od leta 2006 živi v Brooklynu in služi denar kot cyber heker na črnem marketu. Lani je izdal posebeno digitalno diskografijo imenovano ‘Sporočilo Bogu’, katera je vključevala knjigo in 85-ur avtorske glasbe, katero je JIm tihoma ustvarjal 20 let. V enem mesecu je prodal skoraj 2000 izvodov po ceni $497, zahvaljujoč svojim online sodelavcem, ki so zanj uprizorili viralni samomor, kar velja za hekerski masterpiece.

Njegovi redki koncerti so posebna audio in vizualna poslastica, ki ne razočara tako rokovske kot elektronske publike. Žanrsko se nerad opredeljuje, ampak pravi da ustvarja le improviziran cyber-rock, kjer preizkuša meje svoje muzikalnosti. Mi bi ga lahko na prvo žogo postavili nekje vmes med Prodigy, Chemical Brothers, Sonic Youth, Dj Spookie in Amon Tobin. Njegova posebnost je ‘dao-aramashin’, kakor pravi svojemu abstraktnemu petju v jeziku, ki si ga je sam izmislil. Ta vključuje tako angleške, armenske, ruske in litvanske hekerske zgodbe in pripovedke.
Na letnem odru Gale Hale nam bo JIm predstavil svoj najnovejši izdelek imenovan LOVE.FUCK, ki bo obarvan z izvirnimi vizualijami, ki jih miksa iz ukradenih spotov in porno modnih reklam.

AFTER: DJ PSIHO, DJ DADO

Vstopnina: 5 € z rezervacijo na www.galahala.com, 7 € brez

FB event

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/jim-fuck-letni-vrt-gala-hala/11578/