KONCERT: AMBRA, BLACKOUTT

Torek, 15 september, 2020 19:00


BLACKOUTT (Slovenija/Italija)
AMBRA (Slovenija)

Na letnem odru Gala hale se bo zopet bliskalo in grmelo. V goste prihaja italijansko-slovenska zasedba BLACKOUTT, ki s svojimi brezkompromisnimi in energičnimi nastopi navdušuje tako pri nas kot tudi po Evropi. Oder si bodo delili z ljubljansko doom poslastico AMBRA. Obeta se večer, težkih, mastnih rifov, hladnega piva, ledenega mojita… Kot pravi Jelko: „Uživajte, dokler lahko.“

BLACKOUTT

Blackoutt so štiričlanska stoner rock skupina iz Postojne, ki si s svojo brezkompromisno riffovsko glasbo, obdano s psihadeličnimi kitarami že vrsto let utira pot po klubovskih in festivalnih odrih doma in v tujini. Tako fantje podajajo svoj surovi inštrumental, ki mu niti ni mar za odsotnost vokalnih linij. V letu 2013 je skupina izdala svoj prvenec z naslovom BEHIND s katerim, še dokaj sveži na inštrumentalni poti, kažejo odločen razvoj v zgodbeno atmosferični smeri, ta pa se še jasneje izraža na drugem albumu THE CULTURE OF.

AMBRA

Tišina je prekinjena, luči so prižgane…. Megleno ljubljansko podzemlje je izpljunilo trdo, glasno in vnetljivo snov z imenom Ambra. Peterica, ki jo sestavljajo Andrej Blatnik (kitara), Žiga Kroflič (kitara), Jani Premužič (vokal), Anže Vavpetič (bas) in Robi Rep (bobni), je skupni imenovalec našla v glasbenem izrazu, ki pluje med alternativnimi žanri tršega konca spektra, ob vsem tem pa ne zanemarja niti svoje progresivne zapuščine, ki jo po premišljenih odmerkih priliva na ogenj avtorske glasbe. Ambra je bila ustanovljena leta 2015, v končni obliki pa se je formirala leta 2017. V letu 2016 je Ambra izdala istoimenski inštrumentalni EP, maja 2019 pa dolgometražni prvenec “Cor” z 10 skladbami.

DJ pred in po koncertu: Southern Sunneh

Vstopnina: 8 €

Music policy: stoner/rock/ doom/metal

*v primeru dežja se dogodek prestavi!

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/koncert-ambra-blackoutt/24879/