KULTUR SHOCK

Ponedeljek, 23 februar, 2015 20:00


KULTUR SHOCK (ZDA, crossover)

Kultur Shock, danes že legendarni balkan/punk/metal/artrock bend z neskončno koncertno kilometrino, aktiven že skoraj 20 let, se vrača z novim albumom “IX”, na katerem gostujeta tudi Jack Endino, seattlska legenda grungea ter Kris Novoselic iz Nirvane. V celoti je brezplačno na voljo tukaj.

Vstopnina: 13 € v predprodaji (Gala hala na prireditvah, Eventim), 16 € na dan koncerta

Časovnica:
20:00 vrata
21:00 Kultur Shock
After: DJ Rope

FB event

V sklopu evropske turneje ob izidu nove plošče “IX” se v Ljubljani ustavlja multikulturna koncertna senzacija iz Seattla, ki sliši na ime Kultur Shock. Bosanci, Bolgari in Američani, ki trenutno tvorijo zasedbo, spajajo na videz nezdružljivo – punk in metal s prizvoki Balkana, zaradi česar se na njih lepi primerjava z Gogol Bordello in System of a Down. V petnajst letih obstoja so razvili povsem individualni stil, ki ga je odlično sprejela tako publika, kot kritiki, blestijo pa predvsem na koncertnih odrih, v kar se bomo lahko ponovno prepričali 23.2. v Gala hali.

Kultur Shock nam v pokušino ponujajo novo ploščo, ki je z razlogom poimenovana s številko devet. Deveti plošček z devetimi pesmimi predstavlja hvale vredno strnjeno umetnino v angleškem in »našem« jeziku, katere vokal in avtor je Srđan (Gino) Jevđević.

IX preigrava misli in stališča banda od ljubezni, homofobije, socialnih pravic, domovine, odvisnosti, masovnih medijev, do razkroja, staranja, smrti. Čeprav so na prvi pogled teme nezdružljive, so se med ustvarjanjem in snemanjem spletle pod skupni imenovalec. Burne razprave, ki so jih Kultur Shock vnesli v svojo glasbo dokazujejo, da je band plato ustvaril z brutalno iskrenostjo.  Obdelava IX je minimalna in prilagojena poslušalcu, ki lahko zvočnike privija po mili volji.

Izdelavi plate so prisostvovali tudi znani gostje – Krist Novoselić na harmoniki in bas kitari, Mario Butković, nekdanji član, na električnemu bouzikiju ter Jack Endino na tolkalih in back vokalih. Album je nastal ob močni podpori prijateljev ter oboževalcev, zato si ga lahko brezplačno snamete na medmrežju (www.soundcloud.com/kulturshock), seveda pa je izdan tudi v obliki CD-ja in vinila.

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/kultur-shock-gala-hala/10173/