LIMUN UP: ŽEN, MART, LONG DUMB VOICES

Sreda, 16 september, 2020 19:00


LIMUN UP – trojni promocijski koncert:

ŽEN (Zagreb, Hrvaška) – promocija albuma ‘I onda je sve počelo’
MART (Ajdovščina) – promocija albuma ‘Vuk’
LONG DUMB VOICES (Ljubljana) – promocija prvenca

Koncertna serialka Level Up in Mr. Moonlee s svojim koncertnim ciklom Balkansko podtalje ponovno združujeta moči v nov Limun Up večer, ki prinaša trojni promocijski koncert ob izidu novih plošč zasedb hrvaških ŽEN, ajdovskih Mart in ljubljanskih Long Dumb Voices.

Hrvaške shoegaze/post-rock amazonke ŽEN so desetletnico delovanja letos spomladi zabeležile z izdajo prvenca ‘I onda je sve počelo’ (Moonlee Records) na vinilu. Njihov tokratni premierni promocijski nastop bo tako obarvan pretežno s komadi z debitantskega albuma, ki pa bodo seveda nadgrajeni tudi z zasanjanimi hiti novejšega datuma.

Pozno poletni večer bodo razburkali Mart, čarobna nadžanrska burja, polna kompleksnih ritmov, melodičnih klavirskih premikov in virtuoznih kitarskih prehodov. Ajdovska četvorica je konec marca izdala novi album z naslovom ‘Vuk’ (ZARŠ), čigar koncertno promocijo bomo končno lahko dočakali.

V pozno poletni večer nas bodo popeljali domači indie rock mladci Long Dumb Voices, ki prav tako predstavljajo svoj debitanstki album.

Vstopnina: 10 €

Music policy: shoegaze/post-rock/dream-pop/psihadelija/indie rock

Fb dogodek >>

ŽEN (Zagreb, Hrvaška)

Zagrebške amazonke ŽEN, ki so se familiji Mr. Moonleeja pridružile leta 2017 z izdajo albuma ‘Sunčani ljudi’, nedvomno predstavljajo eno bolj opaznih kitarskih zasedb iz regije, ki aktivno deluje na glasbeni in LGBTQ+ sceni že od leta 2009. Njihova baza je v središču Zagreb skriti AKC Medika, ki tudi sicer predstavlja aktivistični center različnih družbenih skupin. Za sabo imajo nastope na številnih evropskih festivalih (Europavox, Colours of Ostrava, Tallinn Music Week, INmusic, Welcome to the Village…) in klubih od Baltika do Balkana, reke Visle do Atlantika. Na svojih nastopih ŽEN nežno prepletajo zasanjane instrumentalne podlage, mehke vokalne harmonije in psihedelične vizualizacije, ustvarjajoč vseobsežno zvočno kopel na mejah shoegazea, dream popa, post-rocka in ambienta. Poznavalce bodo spomnile na zasedbe Warpaint, The War On Drugs, My Bloody Valentine in pa Slowdive. Neobremenjene s trendi glasbene industrije nam ŽEN z albumom ‘Sunčani ljudi’ potrjujejo status enega bolj pronicljivih in zanimivih kitarskih bendov na Balkanu. Ob letošnji deseti obletnici benda so ŽEN izdale svoj prvenec ‘I onda je sve počelo’ (Moonlee Records, Vox Project, Unrecords) tudi na vinilnem formatu. Premierna koncertna promocija, na kateri bodo ŽEN poleg hitov novejšega datuma preigrale tudi celoten debitantskih album, se bo zgodila ravno v čudovitem ambientu Letnega vrta Gala Hale. Ekskluzivno.

MART (Ajdovščina)
Mart je čarobna nadžanrska burja, polna kompleksnih ritmov, melodičnih klavirskih premikov in virtuoznih kitarskih prehodov. Je tudi četvorica iz Ajdovščine, ki je konec marca pri ZARŠ Records izdala novi album z naslovom ‘Vuk’, čigar koncertno promocijo bomo končno lahko dočakali.

Skladbe za album ‘Vuk’ so nastajale celih dvanajst let. Snemali so jih na različnih lokacijah, da ujamejo prostor, občutek in edinstven zvok, ki ga vsak prostor ponuja. Tako so pesmi snemali po dve in dve… in dve. Prvi par je bil posnet v dnevni sobi ob zvokih otrok in ropota iz kuhinje med pripravo kosila v družbi prijateljev. Drugi par je nastal v teatru. Na odru. Za rdečo zaveso. Pred kamerami. Zadnji par pa je bil posnet v za to posebej prirejenem čarobnem prostoru, pred posebno čarobnim koncertom.

‘Vuk’ je nastal kot odgovor. Vprašanje ni znano. Pa tudi odgovor je izražen v glasbenem jeziku in zato popolnoma nerazumljiv. Vendar pa na svoj način, ki ga zmore glasba, vseeno popolnoma jasen. Vsakomur po svoje.

LONG DUMB VOICES
(Ljubljana)

Long Dumb Voices so nov Ljubljanski band, ki preigrava kitarsko glasbo v stilu pristnega indie rocka. Nekaj let že kolektivno in sporatično ustvajajo ter vadijo, zdaj pa je napočil čas, da svoje delo predstavijo tudi na odru. Njihovo glasbo zaznamujejo vokalni tandem dveh stilsko zelo različnih vokalistov, enostavne a zapomljive kitarske linije ter razgibana ritem sekcija. Njihove glasbene ideje pa so plod širokih in različnih glasbenih okusov četverice, ki sestavlja skupino.

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/limun-up-zen-mart-long-dumb-voices/24887/