RAPETEK 123: BVANA IZ LAGUNE, BURKE

Petek, 30 september, 2016 23:00

RAPETEK 123

Live:
BVANA IZ LAGUNE (BG, Srbija)
BURKE (Portorož)

+ DJ’s:
SUNNY SUN (Ljubljana; Planta)
JERICHO (Rijeka, Hrvaška)

Novo sezono Rapetkov odpiramo z dvojnim koncertnim slovenske in srbske naveze. Bvana iz Lagune je svojo kariero začel v novobeograjski zasedbi LNG leta 2000, od koder je kaj kmalu presedlal v skupino Suppahouse, kjer sta mu družbo delala Struka in Seven. Leta 2004 je končal svoj prvi solo projekt »Ko je krao jogurt!?«, ki je uradno izšel šele leta 2007 pri Tioli Records, pri kateri je dve leti kasneje izdal še »Na nivou prosečne cigle«. 2009 je objavil tudi svoj prvi »collabo« album »Fujznem Džigili«, ki ga podpisuje skupaj z legendo srbskega hiphopa, Ajs Nigrutinom iz Bad Copy. Temu sledi obilica sodelujočih izdaj, skupni album z Mikrijem Mausom iz Prti Bee Gee, sodelovanje z Bassivity Records, hrvaškim raperjem Kandžijo in mnogimi drugimi. Leta 2016 se je Bvana zaprl v studio, kjer snema svoj četrti solistični album “Celično mudo”, ki ga kani izdati digitalna založba Nocturne, to leto pa bo prvič nastopil tudi v Ljubljani.

Na odru bo stal tudi obalni rimoklepač št. 1, obalno grlo založbe Wudisban Records, Burke, ki je po seriji s skunk tematiko opremljenih mixtapov Skunkcloud, letos posnel svoj album »Reinkarnacija Gaddafia«, oplemeniten s kopico najvidnejših domačih raperjev. Burke alias Burkač, se je z rapom pričel ukvarjati že pri 14. letih in s svojim prepoznavnim stilom ter malce offbeat flowom zadnja leta, tako solo kot v kombinaciji z Drillom ali Wudisbani, trese domača klubska prizorišča in si gradi podobo najeminentnejšega obalnega MC-ja zadnjih letih.

Družbo jim bosta za gramofoni delala domači producent, MC in DJ Sunny Sun, prvič pa bo Rapetek gostil tudi riješkega DJ-ja Jericha.

Vstopnina: 5 € do polnoči, 6 € kasneje

FB event

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rapetek-123-bvana-iz-lagune-burke-gala-hala/14506/