RAPETEK 125: PREDNOVOLETNA ROOKIE PREMIERA

Petek, 30 december, 2016 23:00

RAPETEK 125: PREDNOVOLETNA ROOKIE PREMIERA

JUNKER (Ljubljana)
SARAIEVA (GOR, Ljubljana)
TOLJO (Velenje)
W.A.F. (Ljubljana)

Zadnji petek pred novim letom je običajno na Rapetku čas za neobremenjeno žurko s hudimi raperskimi komadi, da se domače hiphopersko občestvo malce podruži, napleše in posluša muziko. Tokrat konceptualno zavit v mešanico aktualnih raperskih viž, ki so zaznamovale leto 2016 in kako leto prej (Danny Brown, Run The Jewels, Schoolboy Q, Kendrick Lamar, Pusha T, Mick Jenkins,…) in vsem znanih imen zlate dobe svetovnega hiphopa ter starošolskega materiala formata N.W.A. ter Public Enemy. Za mešanico pogleda v zelo pestra, kreativna in raznolika raperska dogajanja različnih generacij ustvarjalcev in zvočnih raziskovalcev vam bomo predstavili tudi nekaj svežih domačih Dj imen. Čas je, da starošolski ljubitelji in veterani slišijo novo rapersko produkcijo, mladina pa zasliši zvok, ki je krasil hiphop v drugih obdobjih.

Z nami bodo štiri nova imena domačega Dj sveta, ki so se prav vsa kalila v DJ telovadnici. Saraieva je ženski DJ dvojec dveh v sceno še kako vpetih mladenk, ki ju je vinilna plastika tako premamila, da sta se odločili poskusiti kot DJ-ki in hitro pustili določen pečat v breakerskih in raperskih krogih, zbranih predvsem okrog društva GOR in Roga, od koder sta se kmalu širili tudi v ostale tuje in domače kraje s prezentacijo malce bolj golden era hiphopa. Toljo je velenjski fenomen dveh srednješolskih, izjemno tehnično podkovanih bratov dvojčkov, ki producirata, vrtita glasbo, scratchata in nasploh raziskujeta precej široko rapersko paleto, od njenega nastanka do povsem aktualnih beatovski stvari. W.A.F. je 21-letni Šiškar, ki so ga od nekdaj zanimali scratcherji in battle dji, sam pa poleg novih Top Dawg in ostalih stvari preposluša in predstavlja tudi veliko materiala hiphopa iz devetdesetih. Za vpogled v novo produkcijo pa bo skrbel še najmlajši član ekipe DJ Junker, še eno novo ime, ki rad brska po aktualnem raperskem podtalju, trapu in sorodnih stvareh. Vsak od njih bo pripravil po dva seta in tako poskrbel za ustrezno dinamiko večera.

Music policy: Schoolboy Q, N.W.A., Run The Jewels, De La Soul, Dave East, A Tribe Called Quest, Danny Brown, Nas, Kendrick Lamar, KRS-One, Sean Price, Outkast, Vince Staples, Wu-Tang Clan, Mick Jenkins, Notorious B.I.G….

Vstopnina: vstop prost do 24h, 5 € kasneje

FB event

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rapetek-125-prednovoletna-rookie-premiera-gala-hala/15065/