RAPETEK 136: RAPETEK sreča BETON RECORDS

Petek, 26 januar, 2018 22:00

RAPETEK 136: RAPETEK sreča BETON RECORDS
predstavitev albuma MITO Bratstvo in estradstvo

MITO
ŠULJO
BLAŽ
YNGFirefly

Tokratni Rapetek bo udaril v znamenju Mita in predstavitve njegove sijajne druge plate Bratstvo in estradstvo. A ne bo samo to. Hkrati bo tudi nekakšen showcase založbe Beton, ki se je ravnokar izkazala s pravilno potezo in Mitovo plato izdala, kot si zasluži – spletno in fizično. To pomeni, da bosta z mariborskim premetovalcem zlogov nastopila še dva Betonova favorita, Šuljo in Blaž, pridružil pa se jim bo še producent, ki je v največji meri definiral zvok plate Bratstvo in estradstvo, YNGFirefly.

Bratstvo in estradstvo je eden domačih založniških vrhuncev, vsaj minulega leta. Ne samo v žanru rapa, ampak širše, splošnega domačega podzemlja. Tako sklenjene, zaokrožene, dodelane, premišljene in od začetka do konca intrigantne plošče slovenskega rapa so redka vrsta. Še bolj redke so take, ki so hkrati tudi izjemno pestre, v produkciji domiselne in razvejane, a vseeno kompaktne.

Šuljo bo tokrat postregel z mešanico živega in dj nastopa, poigraval se bo z materialom s svoje letošnje, precej hvaljene plošče Scrap Metal, z raznimi loopi in komadi, ki mu trenutno pač trgajo. Blaž se bo razmetaval s svojim živim, “roller coaster” nastopom in morda bomo premierno slišali tudi kakšen košček z njegovega novega albuma, ki ga počasi končuje in ki prihaja v naslednjih mesecih. YNGFirefly pa pripravlja pester DJ set, kamor bo skoraj zagotovo vmešal tudi lastne mastne beate.

Obeta se torej en najbolj dinamičnih, pestrih in programsko na debelo obteženih Rapetkov zadnjega časa. Na čelu s predstavitvijo plate, ki po mnenju številnih (kritikov) velja za domači raperski vrhunec leta 2017.

Vstopnina: 5 € v predprodaji (One Way, Gala hala na prireditvah), 7 € na dan koncerta

FB EVENT

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rapetek-136-rapetek-sreca-beton-records/18086/