Rapetek 160: MF DOOM tribute

Petek, 25 junij, 2021 20:00


VRT +
Rapetek 160 - MF DOOM tribute
Borka
K’Pow

Daniel Dumile Thompson, Zev Love X, Metal Fingers, King Ghidra, Super Villain, Viktor Vaughn … MF Doom, DOOM! Stripovski superzlikavec z masko, z lucidnimi metaforami, filmično živimi zgodbami in z največ raperskimi alter egi. Najbolj kulten med kulti, rapovska uganka, ki se ji zaradi njenih edinstvenih liričnih spretnosti in dostave flowa poklanjajo reprezentanti praktično vseh popularnoglasbenih scen in žanrov.

DOOM je v svoji karieri navrgel kup epohalnih plat, med vsemi projekti pa izstopa njegovo sodelovanje z Madlibom pri projektu Madvillain. Naveza je sanjska – dva svojstvena protagonista hiphopa sta pripravila skupni album v izjemno plodnih obdobjih svojih karier. In jasno, zadela sta v polno. Potem je sledilo še eno domiselno sodelovanje z Dangermousom pod imenom Dangerdoom. Čeprav so DOOMu podlage pogosto delali drugi beatmakerji, pa ne smemo pozabiti, da se je znal tudi sam poigrati s semplerjem. Dokaz je na primer legendarna serijalka Special Herbs. S svojim enkratnim slogom produkcije, repanja in imidža si je pridobil zveste publike po vsem svetu, lahko bi govorili o pravi mali subkulturi ali gibanju.

Delu najbolj samosvojega in edinstvenega raperja v zgodovini se bomo poklonili tudi na Rapetku. In ne pozabite: “ALL CAPS when you spell the man’s name!”

Music policy: hip hop

Vstopnina: 3 €

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rapetek-160-mf-doom-tribute/25418/