RAPETEK EXTRA: HOMEBOY SANDMAN & EDAN (ZDA)

Petek, 15 februar, 2019 23:00


RAPETEK EXTRA: HOMEBOY SANDMAN & EDAN (ZDA)

Live:

HOMEBOY SANDMAN & EDAN (ZDA, Stones Throw)

DJ’s:

K’Pow (Big Nose Ent.)

Borka (rx:tx, Tetkine radosti)

Prvo ameriško rapetkovsko gostovanje v letu 2019: prihaja naveza dveh pravih mojstrov svojih obrti in prvoligaških performerjev, ki je lani zakrivila mini album Humble Pi.

Homeboy Sandman je eden prepričljivejših emsijev ameriške neodvisne scene, tako s kulijem za mizo, kot z mikrofonom na odru. Natančen liricist in sijajen nastopač. Prvenec je izdal pred skoraj točno desetimi leti, sicer pa ima za seboj visok kupčkek EP-jev in nepozabne albume, kot sta Hallways in Kindness For Weakness. Praktično vse, kar Homeboy navrže, je praviloma deležno čaščenja kritike. Že vrsto let uspešno sodeluje z založbo Stones Throw, lahko pa mu tudi pripišemo zasluge, da se je Aesop Rock vrnil k rapanju, ko sta pred tremi leti skupaj posnela EP Lice. Že samo spisek producentov, ki so mu dostavili podlage, pove, kakšen kaliber je Homeboy Sandman: Jonwayne, Knxwledge, Dj Spinna, Oh No, Oddisee, Large Pro, Paul White, Exile, Blockhead, …

Edan je izvirni bostonski hiphoperski multitasker. Je “tri v enem”: emsi, didžej in producent. Leta 2005 je the Humble Magnificent izdal nesporno mojstrovino hiphopa, svoj drugi album Beauty and the Beat, potem leta 2009 vesoljski mikstejp Echo Party, sicer pa sodeloval z imeni, kot so Cut Chemist, Mr. Lif, Murs, Blu, Your Old Droog … Veličastno rimanje, vodotesno zaklenjen beatjuggling in ubijanje MPC-ja, Edan zna vse.

Homeboy Sandman in Edan sta lansko leto pri založbi Stones Throw skupaj izdala malo ploščo Humble Pi, psihedelično popotovanje obskurnih semplov, mastnih brejkov in seveda kamnito trdnega flowa.

Oba se v Galo vračata, Homeboy je svoje pljuvaško znanje demonstriral pred dobrima dvema letoma, medtem ko je Edan leta 2011 postregel z enim koncertov tistega leta, hudo ekskluzivnim nastopom pred približno 40 glavo peščico, o katerem se je govorilo še mesece. Kdor je zamudil, in zamudil je marsikdo, lahko to osnovno napako sedaj popravi.

Na odru njuno sodelovanje pomeni uro in pol norega rimarskega ping ponga, odbitih plesnih rutin in šusa energije z nepredvidljivimi elementi, ki si jih lahko izmisli samo naveza dveh izjemnih in izkušenih performerjev, ki sta odraščala s kodeksom stare šole. Nastop, ki ga ne gre zamuditi, kar je potrdil tudi Pharoahe Monch z izjavo, da gre za trenutno “najboljši šov na tržišču”. Get the fuck up!

Vstopnina: 10 € v predprodaji (Gala hala na prireditvah, One Way), 13 € na dan koncerta

Special price: 8 € na dogodkih Swaguljčica (12.1.2019) in Rapetek: Kandžija//Mirko (25.1.2019) – omejeno število vstopnic!

Music policy: hip hop

FB dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rapetek-extra-homeboy-sandman-edan-zda/20839/