ROMANO NERVOSO (ITA/BEL)

Četrtek, 24 november, 2022 20:00



ROMANO NERVOSO
(Italija/Belgija)

Romano Nervoso je rock bend z nervoznim italijanskim frontmanom Romanom, ki kar ne more biti pri miru. Kar je dobro, saj obstaja velika možnost, da boste na koncertu migali tudi sami.

Bend domuje v Belgiji, sestavljen pa je iz italijanskih in belgijskih članov. Frontman Romano je samoproglašen kralj spaghetti rocka, s čimer zagotovo vzbuja strah in trepet tudi samemu Enniu Morriconeju. Predstavljajte si zlate čase rokenrola na čelu s T-Rex in AC/DC, temu dodajte dozo bleščic New York Dolls in ščepec energije zgodnjega punka, gratinirajte z italijanskim sirom, ruknite v pečico na 220 in voilà, Romano Nervoso, koncertna poslastica prvinske energije je pripravljena!

Do sedaj so izdali tri studijske albume, poimenovane Italian Stallions (2012), Romano Nervoso Presents Born To Boogie (2014) in I Don’t Trust Anybody Who Doesn’t Like Rock’n'roll (2018), marca pa so izdali novega novega z naslovom The Return of the Rocking Dead na založbi Mottow Soundz. S svojim unikatnim zvokom in ekscentričnimi živi nastopi so vzbudili pozornost ne le rock entuziastov širom Evrope, pač pa tudi vodilnim ustvarjalcem današnje rokenrol scene. Bend je kot predskupina nastopal namreč za The Sonics, King Khan & The Shrines, Triggerfinger, Johnnyja Hallydayja in druge, pred kratkim pa je izdal singl Wild Boy s prihajajočega albuma, na katerem gosti tudi kanadskega princa modernega rokenrola, Danka Jonesa.

Da ne dolgovezimo – vemo, za kaj gre. Rokenrol je vedno zadel bistvo. Če so vam všeč moški v bleščičastih hlačah, ki igrajo glam rock na pank način, potem tega koncerta ne gre zamuditi!

Vstopnina: 7 €

Music policy: spaghetti rock/boogie-woogie/glam rock/post-macho hard rock/ROKENROL

Fb dogodek >>

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/romano-nervoso-itabel/23976/