ROOTSINSESSION & FRIENDS PRESENT: SOUL REBEL VI. LIVE

Sreda, 7 februar, 2018 22:00

ROOTSINSESSION & FRIENDS PRESENT: SOUL REBEL VI. LIVE

Poklon legendi reggaeja, Bob Marleyju letos v družbi hrvaškega reggae dub benda Brain Holidays!

Na odru:
Brain Holidays LIVE (Zg / Cro)

Za gramofoni:
OhoRoho (Lj / Slo)
RootsInSession Sound (Lj / Slo)

Letošnjega 6. februarja bi svoj 73. rojstni dan praznoval Robert Nesta Marley, legenda, ki je reggae ponesla v svet in s svojim sporočilom navdihnila milijone.

Roots in Session tudi letos pripravljamo večer posvečen velikemu človeku in glasbeniku, ki je v svojem kratkem življenju na Zemlji pustil velik pečat. Že deseto let zapored, se tokrat dobimo na plesišču v Gale Hale, kjer se bomo spomnili neskončne Bobove glasbene zapuščine ter sporočil, ki jih je pustil za seboj. Na tradicionalni večer borca za ljubezen smo RootsInSession tudi tokrat povabili prijatelje, ki bodo poskrbeli za to, da bo večer popoln. Če smo bili v preteklosti vajeni gostujočih DJ-jev, pa po lanski nadgradnji z I-Tal Jam riddim Bandom iz Zagreba, si tudi letos želimo koraka naprej. Tokrat zato v goste prihajajo Brain Holidays! Neprecenljivo zapuščino irie vibracij bodo ob 73. obletnici njegovega rojstva predstavili Zagrebčani, ki so znani prav po preigravanju Marylevih komadov. Za gramofoni pa bo, poleg gostiteljev večera, nastopil še domačin OhoRoho, vnet zbiratelj reggae glasbe iz Ljubljane, ki je tudi letos glavni krivec grafične podobe večera Soul Rebel.

Večer, posvečen glasbeniku in borcu svetovnega kova, bo tako serviral vse bolj in manj poznane Marleyjeve komade, od največjih uspešnic, do tistih, ki jih večina morda še ne pozna. Tako v živo, kot tudi iz gramofonov, bomo slišali priredbe in remikse, zaradi glasbene pestrosti dogodka pa se obeta s čustvi nabita nostalgična zabava.

Music policy: reggae, dub, roots, dancehall, rocksteady, traphall, dubstep, drumnbass, hiphop, jungle and more!!!

Predprodaja: 7 € (Gala Hala na dogodkih, One Way Store), 10 € na dan dogodka

FB dogodek

Brain Holidays

Zagrebški reggae bend je nastal leta 2000 in od takrat so posneli tri studijske albume “Stereo Roots“, “Save Peace Babylon Delete“ in “System Error“, četrti pa je ravno v nastajanju. Kot velike ljubitelje Boba Marleya pa jih pogosto slišimo preigravati tudi njegove uspešnice, in letos beležijo že 18 leto tradicionalnih nastopov v sklopu Bob Marley Tribute večerov v Zagrebu.
Pozitivne vibracije so njihova zapoved, tokrat pa jih bo kar devet članska zasedba zapakirala v Marlijevski set in nas ogrela na karibske temperature. Brain Holidays band je garancija za odličen reggae party.

Ohoroho

Ljubljančan OhoRoho je en večjih zbirateljev reggae glasbe pri nas. S svojim glasbenim repertoarjem zajema obdobje od samih začetkov jamajške glasbene produkcije do angleške steppers in dub scene. Svoj izbor bazira na roots reggae-ju in dub-u s konca 70-ih let in digitalni produkciji 80-ih in 90-ih. Kot selektor je aktiven že od leta 97’, gostoval je po Sloveniji in bližnji okolici, najlažje pa njegov set ujamete v enem od klubov na Metelkovi, kjer je redni gost Dub Lab in Dub Club at Gala Hala večerov.

RootsInSession

Dj / produkcijski duo Pier in Fu, ki sta glavna člena RootsInSession kolektiva, sta v zadnjem letu nanizala kar nekaj remixov slovenskih artistov kot so Katja Šulc, Klemen Klemen in EMKEJ. Zadnja leta se Pier in Fu tudi aktivno ukvarjata s svojim “zvočnim sistemom “ ki je odmeval tudi na lanskem INTERNATIONAL REGGAE DAY FESTIVAL-u v ljubljanskem Tivoliju, v sklopu Festival Urbane Kulture Slovenija. Sinonim za RootsInSession je RISpekt, spoštovanje. In prav v znak spoštovanja, tako Boba Marleyja, kot tudi fanov in podpornikov, se na partiju obeta prav poseben DJ set Marlyjeve zapuščine.

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rootsinsession-friends-present-soul-rebel-vi-live/18217/