Rapetek extra: SLICK RICK @ Cvetličarna – CANCELED!!!

Torek, 3 april, 2018 20:00

Koncert je odpovedan. Uradno razlog managementa je “nepredvidena situacija izven njihove kontrole”. Denar za vstopnice lahko od 28.3.2018 dalje dobite nazaj na mestih, kjer ste jih kupili. Za vse nevšečnosti se vam opravičujemo!

RAPETEK EXTRA: SLICK RICK THE RULER (ZDA)

Eden najbolj semplanih raperskih izvajalcev vseh časov. Raper z največjo kilažo kovine okoli vratu. Prvi in največji pripovedovalec med pripovedovalci. Vladar storytellinga. The Ruler.

Opening act: Intelligenz

Warm up: Zhiga Murat beatbox show

DJ podpora:
Phat Phillie (Blackout x Fresh Island)
K’Pow (Big Nose ent.)
Borka (rx:tx)

Slick Rick, ki se je rodil v Londonu jamajškim staršem in kot otrok emigriral v Bronx, New York. Leta 1984 ga je na nekem talent showu opazil Doug E. Fresh in ga zaradi izrednega potenciala takoj povabil v svojo ekipo Get Fresh Crew. Leto kasneje sta že pisala zgodovino, ko je izšla ena najprelomejših singlic hiphopa sploh: The Show / La Di Da Di z Dougovim beatboksanjem in edinstvenim flowom Mc Rickyja D-ja, kot je bilo Rickovo najstniško rapersko ime.

Leta 1986 je kot tretji izvajalec mlade založbe Def Jam že podpisal pogodbo z Rusellom Simmonsom in dve leti kasneje je izšel njegov prvenec, nesporna in pionirska mojstrovina tekočega raperskega zgodbanja The Great Adventures Of Slick Rick s klasikami, kot sta Children’s Story in Hey Young World. Plošča je bila popoln uspeh in odlična odskočna deska za zvezdniško kariero … Skoraj. Sledilo je streljanje, pet let zapora in neskončne težave z imigrantskim uradom. Tik preden se je Rick zglasil v svoji jetniški celici, je posnel še drugi album The Ruler’s Back, za zapahi potem Behind Bars in leta 1999, spet na svobodi, še The Art Of Storytelling.
Nešteta sodelovanja (Jay-Z, Missy Elliot, Mos Def …), nastopi v TV šovih in filmih, številka 15 na lestvici 50. najboljših liricistov vseh časov, ki jo je sčarala kultna revija The Source. A največ o slovesu, zapuščini, vplivu in spoštovanju pove več kot 600 komadov drugih izvajalcev, ki Ricka semplajo ali prirejajo. Eden najvplivnejših, v hiphopu in širši pop kulturi.

Izjemni performer Slick Rick po blazno dolgem času ponovno na eni redkih turnej po Evropi in sploh prvič v Sloveniji, s svojim edinstvenim in vladarsko bohotnim showom. Z uličarskimi zgodbicami, s scenografijo, kostumografijo in koreografijo. S spremljevalnima pevkama in še kakšnim presenečenjem. Ne bo treba na Dunaj, vabljeni v Cvetličarno!

Vstopnina:
20 € earlybird RAZPRODANO,
25 € predprodaja (Gala hala na dogodkih, One Way Store, mojekarte.si),
30 € na dan dogodka

FB event >>

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/slick-rick-cvetlicarna/18585/