THE TELESCOPES (VB) + SNEERS (IT)

Četrtek, 19 september, 2019 20:00


THE TELESCOPES (VB)
SNEERS. (IT)

Vsake toliko dobimo bend, ki izziva meje, spremeni dojemanje in obrne igro na glavo. Angleži The Telescopes so tak bend že več kot 3 desetletja. Brez znakov utrujenosti se bodo z novim albumom ponovno ustavili v Ljubljani. Skupaj z Italijanskimi znanci SNEERS. bodo preverili čvrstost našega odra.

THE TELESCOPES (Tapete Records/VB)
Noise dream drone psych shoegaze objestneže The Telescopes je leta 1987 ustanovil Stephen Laurie. Legendarni prvi album Taste (izdan leta 1989) je glasbeni portal Pitchfork uvrstil med 50 najboljših shoegaze albumov vseh časov. Dolga leta so veljali za enega najglasnejših in najbolj misterioznih bendov, za njih pa so na svojih prvih koncertih publiko ogrevali Slowdive, Ride, Bark Psychosis in drugi. Po izdaji drugega albuma so si po letu 1992 The Telescopes vzeli osemletno pavzo, od njenega konca pa redno delujejo še danes.
Izdali so 11 dolgometražnih albumov in z vsakim uspeli spremeniti svoj slog. Po dreampop / shoegaze začetkih se je bend skozi leta spremenil v pravo dronersko pošast. Repetitivna hrupna mantra s katero poslušalca zgrabijo v primež ne popusti do samega konca nastopa.
Čeprav so se postave menjale, idejni vodja Laurie vseskozi ostaja na čelu. Zadnji album (že tretji v dobrih štirih letih) ‘Exploding Head Syndrome’ so izdali februarja letos.

SNEERS. (IT)
Italijanski trio vas bo ugrabil in in posedel na vrtiljak, ki bo divjal mimo mračnejšega, avantgardnega noise-popa, za katerega si ne upate priznati, da vas sploh mika. Bendu, ki močno temelji na repetitivnih, hipnotičnih in preprostih ritmičnih bobnarskih vzorcih ter ekspresivnem vokalu, je pri oblikovanju zadnjega albuma Heaven Will Rescue Us, We’re The Scum, We’re In The Sun pomagal Kristof Hahn (SWANS) na lap-steel kitari.
S svojo uglasbljeno temno poezijo so nas letos že začarali na prvi ediciji Fuzztivala, zato se že veselimo njihovega povratka v Gala Halo.

Vstopnina: 8 € z rezervacijo, 10 € na dan koncerta

Music policy: drone/noise/dark shoegaze/dark blues

*v primeru slabega vremena se prireditev začne ob 21h v dvorani

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/the-telescopes-vb-sneers-it/22449/