VASKO ATANASOVSKI TRIO

Četrtek, 22 december, 2016 21:00

Foto: Tone Štamcar

VASKO ATANASOVSKI TRIO
Tradicionalno vaskovanje

Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta
Dejan Lapanja – akustična kitara
Marjan Stanić – bobni in tolkala

High Energy Vitamin Music

Vasko Atanasovski Trio, ki je v našem podnebju ustvaril poponoma nov glasbeni stil, ima za seboj že tri albume in številna gostovanja na Kitajskem, v Argentini ter po Evropi in v Indiji.

Virtuozna trojica pa vsekakor ne bo spustila koncerta v Gala hali v Ljubljani, kamor se tradicionalno vračajo že šesto leto, saj se prav v tem okolju zmeraj ustvari izjemno prijetno in pozitivno vzdušje. Energičnih in poskočnih nastopov, v že itak veselem decembru, se je prijelo navihano ime ‘Vaskovanje’.

Ekstatičnost in brezkompromisnost, so znane značilnosti nastopov Tria , ki nikogar ne pusti hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio, poleg Vaska, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja.

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki, mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dober del sveta in do sedaj izdal že 14 albumov. Dobrodošli na ‘Vaskovanju’!

Po koncertu bo za plesno nadaljevanje večera poskrbel DJ Bakto!

Vstopnina: 10 € z rezervacijo, 12 € na dan koncerta
Vstopnic na dan dogodka ni mogoče rezervirati. Na blagajni jih bo na voljo še okoli 120.
Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti do 22.ure!

FB event

Press:

…»So nekaj najboljšega, kar imamo.«
Jaša Lorenčič, Večer

»Vasko Atanasovski Trio je fantastičen! Slišati bi jih moral ves svet«
Zdenko Matoz, Delo

»Glasbeno je Atanasovski ob pomoči zvestih in enako imenitnih članov tria, vsestranskega Dejana Lapanje z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjana Stanića z nikoli mirnimi bobni in tolkali, tako rekoč ustvaril, vsaj za naše podnebje, popolnoma nov slog.«
Mario Batelić, Radio Študent

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/vasko-atanasovski-trio-gala-hala-4/15026/