ZEBRAHEAD + MXPX

Petek, 13 november, 2015 21:00

ZEBRAHEAD (ZDA; punk rock)
+MxPx (ZDA; punk rock)

V Sloveniji se prvič v svoji karieri ustavlja ameriška pop-punk-rap-core senzacija Zebrahead, ki na turneji predstavlja povsem svež album “Walk The Plank”. Na njem se Zebrahead spogleduje z nekoliko tršim zvokom, ki je doprinos nedavno pridruženega kitarista Dana Palmerja, norega brkača, ki ga poznamo iz zasedbe Death By Stereo.
Na turneji Zebrahead spremlja kultna pop punk zasedba MxPx, kar napoveduje vrhunski “punk rawk show” na večer petka trinajstega.

Vstopnina: 12 € z rezervacijo, 15 € na dan concert

Vrata: 21:00
MxPx: 21:30
Zebrahead: 22:30
After: DJ Bunny

FB event

Kalifornijska punk-rap zasedba Zebrahead je bila ustanovljena leta 1996. Glasbeno pot so pričeli s pevcem in kitaristom Justinom Mauriellom, kitaristom Gregom Bergdorfom, basistom Benom Osmundsonom in bobnarjem Edom Udhusom. V svojo ska-punk-rap formacijo učinkovito vključujejo tudi elemente hip hopa, za katere je kmalu po rojstvu banda poskrbel Ali Tabatabaee. Že od samega začetka jih navdušujejo Fugazi in Descendents, turneje pa so si delili z velikani Green Day, Less Than Jake, Reel Big Fish, Bloodhound Gang, Kottonmouth Kings in mnogimi drugimi. Njihov življenjski in glasbeni moto preprosto ujame energijo, ki jo posedujejo: upajo se imeti dobro. Uspeh banda je do neke meje presenetljiv, glede na to, da so pričeli ustvarjati zgolj iz naveličanosti ob kalifornijski glasbeni sceni v devetdesetih letih. Niso le uresničili svojega »poslanstva«, temveč dodali vodo na mlin popolnoma nepredvidljivemu glasbenemu izrazu.

Med enajstimi ploščki, ki so jih izdali do sedaj, zagotovo izstopajo Waste of Mind, ki je bil izdan pri založniškemu velikanu Columbia Records, Panty Raid, ki se ponaša s priredbami popularnih pesmi ter dolgo pričakovani Walk the Plank, ki je svojo izdajo doživel v letošnjem letu.

Zebrahead se bodo prvič predstavili slovenski publiki 13.11. v Gala Hali, ko bodo med starejšimi hiti preigravali tudi povsem svežo plato Walk The Plank. Na turneji jih spremljajo kultni MxPx, ki so se že z rosnimi 15 leti podali v glasbene vode ter napajali s podobnimi vzori kot Zebrahead, za razliko od njih pa so MxPx ustvarili mehki punkerski zvok, ki spominja na zgodnja osemdeseta. Izdali so skorajda ducat plošč ter se uvrstili na mnoge glasbene lestvice – na večer petka trinajstega se nam torej obeta vrhunski “punk rawk show”!

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/zebrahead-gala-hala/11675/