DUB CLUB: PINCH

Sobota, 21 april, 2012 22:30

Dub Club: PINCH (VB)

Pinch (Bristol/VB, Tectonic)
Octex (rx:tx, Chilli Space)
Krunch it!!
Freeverse (Synaptic)
Sunneh

Dub Club v svojem domicilu, Gala hali, ponosno gosti enega od vodilnih “šefov” otoške dubstep scene ter originatorja tako imenovanega “Bristol Sounda”, ki sliši na ime PINCH. Lastnik vplivne založbe Tectonic se je podpisal pod nekatera najbolj vplivna dela znotraj basovske godbe in si tako utrdil status enega vodilnih nosilcev pravilnega, brezkompromisnega dubstep zvoka.

Vstopnina: 7 € do polnoči, 10 € kasneje, 5 € po nastopu

Pinch je začel svojo pot v domačem Bristolu, kjer je skrbel za pretok takrat še pionirskega zvoka basovske glasbe južnega Londona. Svoj vizijo je s še nekaj posamezniki širil preko lokalne vinilne prodajalne Rooted records ter z večeri Sublouded/Dubloaded, s katerimi so postavili temelje za vplivni bristolski zvok, ki se po svoji eklektični naravi spogleduje z berlinskim dub-technom ter dubom. Prvič je nase opozoril na mednarodnem nivoju s singlom Qawwali na Planet Mu ter kasneje s svojim dolgometražnim prvencem Underwater Dancehall, ki je izšel na lastni založbi Tectonic recordings. Sledili so še nekateri drugi singli z mutiranim dubstep zvokom na založbah, kot so Punch Drunk ter Swamp 81, posnel pa je tudi Fabricov mix 61.

Za konec naj omenimo še aktualno kolaboracijo v navezi s Shackletonom ter istoimenskim naslovom albuma Pinch & Shackleton. Album je izšel pri založbi Honest Johns . Na dotičnem albumu se pokaže Pinchev širok glasbeni spekter ter inventivna narava v produkciji ter najbolj pomemben element basa kot osnova, s katero vsekakor ne pusti skopariti.

Od domačih akterjev smo v goste povabili dub/tech specialista Octexa, ki bo po dolgem času postregel s svojo vizijo basov in dubstepa ter Krunch It!! kolektiv, ki bo poskrbel za uravnoteženo mešanico istih sestavin.

Living Inside The Speaker/ Dokumentarec

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/dub-club-pinch-gala-hala/3436/