DRUŠTVO KAPA


Društvo za kulturno in umetniško produkcijo KAPA je aktivno na področju neodvisne in alternativne kulture od leta 1994. V tem času smo organizirali številne koncerte ter sodelovali pri različnih projektih civilne družbe. Vse aktivnosti se odvijajo znotraj kulturnega in družbenega prostora AKC METELKOVA MESTO . Trudimo se razvijati neodvisno, alternativno družbo, ki ni pod pritiski kakršnekoli avtoritete. Glavne dejavnosti društva so organizacije koncertov, festivalov in klubskih dogodkov (Gala hala, Letni oder/vrt Gala hale ter drugi klubi po Sloveniji), založništvo, ki deluje pod imenom KAPA RECORDS (Red Five point Star, Backstage, The Canyon Observer, Coma Stereo, Haiku Garden, ŠKM banda, Čao Portorož, Nina Bulatovix, Ludovik Material, Carnaval idr.), vrsto let pa delujemo tudi na mednarodnem področju (organizacija mednarodnih turnej, sodelovanje na festivalih, konferencah, sejmih etc.). Poleg tega nudimo audio studio ter vadbene prostore glasbenim skupinam. Vsako leto izvedemo tudi več benefitov, bodisi za Radio Študent, s čemer jim pomagamo pri obstoju ter za druge, pomoči potrebne (bolnike, begunce ipd.) bodisi za pridobitev sredstev za investicije v stavbe AKC Metelkova mesto.
V zadnjih letih smo začeli izvajati tudi različna usposabljanja (oblikovanje svetlobe), natečaj Mladi Rapetek, prostor nudimo grafiterski delavnici, ki jo organizira Ljubljana Graffiti tour in drugim.

GALA HALA

Dvorana Gala hala ima kapaciteto max. 350 obiskovalcev in skozi leto gosti okoli 130 prireditev. V glavnem koncerte bolj ali manj znanih glasbenih skupin, videoprojekcije, gostovanja DJ-jev in različne tematske večere. Koncerti so žanrsko različno obarvani. Redni cikli ali festivali so: Dub Club, Rapetek, Zeleno Sonce, Pozor! Nov bend na vidiku!, Poslušalnica 69, Domorodni četrtki, Waveriders, Umešana jajca, Versus in drugi…, v prostorih kluba pa svojo produkcijo izvaja tudi ekipa Dirty Skunks, pa druga godba, festival MENT in drugi.

LETNI ODER GALE HALE

Letni oder Gala hale je odličen koncertni prostor za dvorano Gala hala in obratuje od maja do oktobra, v tem času izvedemo okoli 60 prireditev. Sprejme do max 900 obiskovalcev, ki lahko uživajo ob koncertih na svežem zraku in v prijetnem ambientu. Prostor je namenjen bolj produkcijsko zahtevnim koncertom, pa tudi lahkotnejšim poletnim dogodkom, ki potekajo na manjšem odru, na tleh.