SHISHMISH: DAVID BOOMAH

Petek, 13 april, 2012 23:00

ROOTSINSESSION & FRIENDS: SHISHMISH 2 LIVE AGAIN

DAVID BOOMAH (London/VB)
ROOTSINSESSION SOUND (Pier & FU RDYO DJ’s, Ljubljana/SI)

Shishmish se vrača pod prenovljeni strop Gale hale. Na obisk mu uletava eden izmed top vokalov jungle in drum’n'bass produkcije, DAVID BOOMAH, ki je svoj kos netopirske pogače prispeval tudi na drugem Shishmish mikstejpu v komadu Nice Up The Dance.

Boomah ja, tisti Boomah, ki je s Shy FX-om snemal na riddime od komada do komada, vse do hitiča On The Run.

Torej vidmo v petek 13.4.2012 RootsInSession in David Boomah ina di soundsystem style…

Shishmish! LIVE AGAIN!!!

Vstopnina : 8 €

David Boomah

David Boomahse je rodil v Birminghamu, odraščal pa na Jamajki. Po vrnitvi v Veliko Britanijo leta 1990 je zelo kmalu začel nastopati z vodilinimi imeni mednarodne reggae industrije. Nekaj let je haral po reggae in dancehall odrih, potem pa je leta 1993 skupaj z UK Apachijem začel osvajati d’n’b in jungle areno.

V letih 1994/95, ko je Veliko Britanijo začela tresti vročica imenovana jungle, je skupaj z Shy FX-om posnel komad “Who run things”, ki je takoj osvojil vrhove vseh lestvic.

Njegovi vokali so bili strašno zaželjeni, svoj glas pa je posodil pri številnih glasbenih produkcijah in komadih širom Velike Britanije. Sodeloval je pri nastanku nekaj najuspešnejših komadov, ki so jih zaznamovali reggae, dancehall, jungle, drum and bas ritmi, v zadnjem času pa mu dogaja tudi dub step.

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/shishmish-gala-hala-3/3418/