ARTAN LILI + WAVE RIDERS after

Sobota, 4 november, 2017 20:00

Artan Lili

(Noise pop, Beograd / SRB)

Artan Lili so trenutno eden bolj vročih bendov na Balkanu, ki pred sabo podira vse ovire, se povzpenja na vrhove glasbenih lestvic in osvaja odre tako doma kot v širši regiji. V Ljubljano se vračajo po dveh letih – tako z novim materialom kot že uveljavljenimi hitiči.

Ime benda izvira iz grafita na železniški postaji Kumanovo, ki združuje cvetoče lilije z zdravilom za duševne bolezni, ta pa deluje spodbujevalno in lahko povzroča celo halucinacije. Tako nekako lahko povzamemo tudi glasbo, ki jo Artan Lili ustvarjajo – energična, plesna in zasvojljiva, nastala kot logično nadaljevanje zapuščine ex-Yu scene. Če s pozornim poslušanjem pridemo do zvoka zakladnice bendov kot so npr. Obojeni program, EKV in Disciplin A Kitschme, moramo bendu priznati, da to zvočno sliko odlično nadgrajuje s sodobnimi trendi in lastnimi domoslicami. Rezultat je originalna kombinacija, ki še posebej dobro deluje v živo.

Nase so prvič opozorili leta 2014 s komadom Džoni in precej nenavadnim pristopom k izdajanju. Vsak komad z istoimenskega albuma so izdali sukcesivno kot singel enega za drugim, niz dvanajstih singlov pa se je zaključil s fizično izdajo albuma na vinilu. Ravno zaradi specifičnega pristopa, zagrizenosti in trdega dela so Artan Lili s svojimi singli osvojili lestvice domačih in regijskih radijskih ter televizijskih postaj. Za sabo imajo uspešnice kot so Srce, Ako stanemo tu, Novi zvuk u gradu, ki vse bazirajo na receptu kombinacije inteligentnih tekstov z originalnim, lahko prepoznavnim glasbenim podpisom.

Artan Lili sestavljajo prekaljeni in izkušeni glasbeniki – frontmana in basista Bojana Slačala poznamo iz zasedbe Stuttgard Online, tu sta še Marko Ajkovič na bobnih ter vokalistka Romana Slačala. Zasedbo so letos prevetrili tudi z novim kitaristom, pridružil se jim je Ivan Skopulovič, ki smo ga v Gali že srečali, in sicer v bendih Crvi in Bitipatibi. Nadaljujejo svojo jasno zastavljeno špuro prepoznavnega zvoka na stičišču alter rocka, novega vala, elektro popa, noisa in punka.

After: WAVE RIDERS! (Leftfield, synthwave, electro)

Po koncertu bosta krmilo prevzela hišna jahača valov, Torulsson in Kobayashi in vama zakuhala afterparty, ki si ga boste zapomnili. Obeta se ultra plesna muzika, ki se giblje med elektrom, leftfieldom, synthwavom, acidom, tropical housom, electroclashem in kar je še podobnih simpatičnih viž. Nekaj retra in nekaj svežih underground novitet!

Vstopnina: 6 € z rezervacijo, 8 € brez, 3 € po koncertu

FB event >>


 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/artan-lili-wave-riders-after-gala-hala/17617/