STRAY DOGG + REGEN

Sobota, 11 januar, 2020 21:00


STRAY DOGG (RS)
REGEN (SI)

Stray Dogg niso še ena od entitet slovitega Snoop Dogga. Gre za žanrsko in geografsko precej oddaljen glasbeni projekt. V Ljubljano se vračajo po slabem letu, ko so v Kino Šiška navduševali v navezi s Seine, tokrat pa si bodo oder delili s povsem svežo slovensko zasedbo Regen.

Srbski indie folkerji nam nameravajo popestriti mrzel januarski večer, ne kot kantavtorski projekt pevca Dukata Straya, ne kot trio, ampak v sestavi, ki danes šteje pet članov. Stray Dogg so: Dukat – frontman, ki ne zna brati not, a ga to ne ustavlja pri glasbenem ustvarjanju, Anjuta – violinistka, ki igra klavir, Vlada – klarinetist, ki igra bas, Marko – pisatelj, ki ne piše pesmi, ampak igra kitaro in Andrej – bobnar, ki dejansko bobna.

Začetek zasedbe sega v leto 2011 – od takrat so se že dvakrat reinkarnirali in izdali štiri albume, ki so jih predstavili po vseh večjih evropskih odrih. Njihova vizija vpeljevanja americane v melanholičen indie folk je jasna in nalezljiva že od samega začetka. Že kot trio so poželi neverjetno navdušenje poslušalcev – oder so namreč že v prvih mesecih ogreli za Michelle Gurevich (Chinawoman) in Scout Niblett. Še več – pri drugem albumu Fire’s Never Wrong so tesno sodelovali z vsestranskim glasbenikom Devendro Banhart.

V Gala hali bodo predstavili svoj najnovejši album “Look at The Moon” (2018), ki je nastal s pomočjo množičnega financiranja. Album nosi devet ljubezenskih pesmi, ki svoj izraz najdejo znotraj čutnih kitarskih momentov, kot tudi kompleksnejših elektronskih presekov. Album je bil med drugim nominiran za nagrado Impala za najboljši neodvisni evropski album leta 2018.

Otvoritev večera bodo prevzeli Regen, mlada ljubljanska peterica, ki čarobno spaja folktroniko z indie rockom. Njihovi zasanjani komadi temeljijo na minimalističnem zvoku kitar in sintov ter na nepogrešljivem melanholičnem vokalu, ki se ne boji odtavati tudi v svet efektov. Čeprav je skupina aktivna manj kot pol leta, je njen izbruh ustvarjalnosti naplavil že več kot deset avtorskih komadov. Odkritje leta!

Vstopnina: 5 €

Music policy: indie folk/indie rock/folktronica

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/stray-dogg-regen/23474/