AIMING FOR ENRIKE (Norveška), HAIKU GARDEN (SI)

Petek, 17 februar, 2023 21:00


AIMING FOR ENRIKE (Norveška)
HAIKU GARDEN (SI)

Aiming For En- hud koncertni večer!

Kdor je Aiming for Enrike že videl v živo ali je poslušal prejšnje albume, ju verjetno pozna kot primarno izjemen inštrumentalni duo bobna in kitare. Catchy linije in danceabilni groovi, ki temeljijo na kitarskih loopih, zadovoljijo tako plesne potrebe kot tudi našpičena ušesa, koncertna izkušnja pa briše meje s tehnoidnim klubskim doživetjem. Njun glasbeni jezik je tako markanten kot tudi eklektičen, o čemer pričajo raznoliki vplivi (Jon Hopkins, Burial, Nils Frahm, Brian Eno),

Po dveh festivalskih postankih v Gali (prvič v sklopu MENT-a leta 2019, drugič v sklopu Fuzztivala) in tretjem, samostojnem z Rolo tik pred zaprtjem leta 2020, se vračata četrtič. Opremljena z novim, že petim albumom, naslovljenim ‘Empty Airports’, ki izide 20. januarja pri Jansen Records. Singli z novega albuma Aiming for Enrike napovedujejo tokrat bolj ambientalno in minimalistično glasbo, ki ni več tako nagnetena, nojzerska in hektična, pač pa bolj razprostrta, atmosferična in meditativna – čemur pritiče tudi naslov in obdobje, v katerem je nastala. Menda gre tudi za majhen omaž Brianu Enu in njegovem albumu Music for Airports.

Za drugi šus večera bodo zaslužni Haiku Garden, ki so z novo ploščo “Loose Contacts/Tense Present” dodobra prevetrili svoj shoegazerski izraz. Odlična nova plošča je od decembra končno na voljo tudi na vinilu, od svojega izida junija lansko leto pa je požela številne pohvale in omembe, v tedniku Mladina prejela oceno 5/5, se znašla med nominiranci Radia Terminal za plato leta, svoj odtis pa je pustila tudi v hrvaških medijih (muzika hr, Nacional.hr idr.).

V Gali se bosta Enriketa ustavila v sklopu dvomesečne evropske turneje. Kdor ju še vedno ni uspel do sedaj ujeti, več nima izgovorov. V četrto gre rado. Tisti, ki so že bili, bodo pa itak spet prišli, ker gre za izjemen dvojec, ki odradi nepozaben koncert. S tem se strinjajo tudi Haikuji, ki so si kot njuni fani in naš ‘hišni’ bend zaželeli z njima enkrat deliti tudi domači oder.

Music policy: music for empty airports & music for working out

Vstopnina: 15 € z rezervacijo, ki na dan koncerta ni več mogoča, ter v predprodaji TUKAJ>>
Rezervirane vstopke prevzamete na blagajni, po možnosti do 22.ure, lp ;)

Fb dogodek >>

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/aiming-for-enrike-norveska/27957/