BAD COP/BAD COP, MAKEWAR, GOLLIWOG + after UMFANG, WARREGO VALLES

Petek, 6 marec, 2020 19:30


RDEČE ZORE & DRUŠTVO KAPA predstavljajo:

BAD COP/BAD COP (ZDA)
MAKEWAR (ZDA)
GOLLIWOG (SI)

Bad Cop / Bad Cop (ZDA)
Če še niste slišali za kalifornijski vseženski punk kvartet Bad Cop / Bad Cop , si naredite uslugo in poslušajte album Not Sorry. Z dolgometražnim prvencem se je bend pridružil založniški družini Fat Wreck Chords leta 2015. Leta 2017 se bend okiti še z drugim albumom Warriors, na katerem še bolj doživeto opiše življenje na senčni strani Los Angelesa in osebnimi bitkami sodobnega življenja v njem. Osebnoizpovedni teksti se bistroumno povežejo z živahnimi pop-punk spevi in močno držo, s katero Bad Cop/Bad Cop dokazuje svojo zmožnost, da ustvari harmonijo med bolj agresivnimi instrumentalnimi prijemi in spoliranimi vokali.

MakeWar (ZDA)
MakeWar je svež punk trio, ki je nastal leta 2016 v Brooklynu, sestavljen je iz imigrantov Kolumbije, Venezuele ter Floride. Istega leta so nase opozorili s prvencem Developing A Theory of Integrity, ki je izšel pri založbi pri založbi Red Scare, vmes presedlali k kalifornijski založbi Fat Wreck Chords, kjer 1. Novembra pričakujemo izid albuma Get It Together.

Zanimivemu festivalčku odlične glasbe se pridružujejo še domači punk aktivisti Golliwog.

Fb dogodek >>

AFTERPARTY (00.00 – 06.00),Ustanova x Rdeče zore pres.:

UMFANG (Discwoman, USA)
Warrego Valles
Estera b2b B L N
Pobalnika b2b Volk

Po koncertih sledi močan after, tako da nikar prezgodaj domov! Ustanova združuje moči s feminističnim in kvirovskim festivalom Rdeče Zore, ki javni prostor razpira za druženje in izražanje na nehierarhičnem, neizkoriščevalskem in protikapitalističnem temelju, in vam predstavlja, premierno v Ljubljani, Umfang!

Umfang, soustanoviteljica famoznega kolektiva Discwoman, rojena v Bronxu, zdaj že dobro desetletje deluje in ustvarja v Brooklynu. Odraščala je v politično mislečem okolju, že s svojimi starši se je udeleževala protestov organiziranih s strani queer skupnosti in protestov proti iraški vojni. Na podlagi tega aktivizma si je prizadevala spremeniti neravnovesja, ki jih je prepoznavala v glasbeni industriji. Skupaj z Beto Librae sta začeli z organizacijo zabav v Bossa Novi, kjer na lineupih dominirajo ženske. Tako je nastala znana serija dogodkov Technofeminism, ki osvetljuje premalo zastopane talente.

Prav v Bossa Novi je tudi prvič srečala Frankie Hutchinson, ki je postala ena ustanovnih članic kolektiva Discwoman. Misija kolektiva Discwoman, ustanovljenega leta 2014, je, da umetnice, ki se identificirajo kot ženske, dobijo gige in so plačane za svoje delo. Od prvega dvodnevnega festivala v New Yorku je Discwoman postal globalna sila za napredek v plesni glasbi, ki sodeluje z več kot 150 izvajalci, navdihuje oblikovanje podobno mislečih kolektivov in spodbuja pogovor o vključenosti in raznolikosti v glasbi.

Umfang zlahka dekonstruira povprečen techno set, ga razgali ter poveže v novo celoto. Podobno bi lahko trdili za njeno amorfno-poliritmično produkcijo, ki jo po večini izdaja preko založbe Ninja Tune.

Verige represije bodo odpadle le s plesom. In korenitimi družbenimi ter sistemskimi spremembami.

Vstopnina:
17 € v predprodaji (mojekarte.si),
20 € na dan koncerta

After: 6 € v predprodaji (Pritličje), 9 € na dan prireditve, prost
vstop z vstopnico koncerta

Music policy: pop/punk/techno/post-club

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/bad-copbad-cop-makewar-golliwog-after-umfang-warrego-valles/23889/