BASOLOVKA PRESENTS FILIP MOTOVUNSKI

Sobota, 13 maj, 2023 22:00


BASOLOVKA PRESENTS FILIP MOTOVUNSKI

Filip Motovunski (HR)
LionShine (SI)
Cotton Candy (SI)
Bushee (SI)
Peree (SI)

Ustvarjalna pot nadarjenega glasbenika iz Motovuna je v stalnem vzponu, njegova večdimenzionalna ustvarjalnost pa je že močno obogatila domačo in svetovno drum’n'bass sceno. Na Basolovko se vrača prvič po letu 2019, kar je predolgo, zato smo morali ukrepati.

Filip Motovunski je drum and bass/jungle/hip hop DJ in producent iz mesteca Motovun v Istri. Pred več kot desetimi leti je začel kot beat producent, tekstopisec in MC, nato pa se je vrgel v produkcijo svojih jungle/drum & bass komadov, po čemer je danes znan.
Svojo d’n'b/jungle pot je začel z izdajo EP-ja “Ta Pa Tap” pri kanadski založbi Junglexpeditions, kmalu pa še EP-ja “Sort Dem Out”, ki je nastal v sodelovanju z Rahmaneejem.

Filip še naprej objavlja izdaje za German Breaks Per Minute (BPM Rec.), vključno z uspešnim “Noonshine” EP in “Love Frequency”, “Kiril Djaikovski – Jungle Shadow remix” in “Lava/Shakka”, ki jih lahko slišite v kompletih številnih svetovnih imen.

Deset let na sceni obeležuje z dvojno zgoščenko za založbo VAT z naslovom “Ten Years Making Beats”. Izdaja vsebuje 40 Filipovih avtorskih del in priredb. Kmalu zatem je začel s serijo izdaj za ikonično založbo Bad Taste Recordings, ki je v lasti Vegasa, ikoničnega angleškega kvarteta Bad Company UK. Prva izdaja Bad Taste sta skladbi Right Here in Lava VIP, ki ima tudi videospot v režiji Filipa Filkovića Philatza, v katerem Motovunski prvič rapa v angleščini. “Check Out The Vibe” EP, “Hornsman Coyote & Jah Mason – Belly of The Beast” remix, “Combination”, “Space Language w. Billain”, “N.O.H.A. – Process Of Living« remix, »Get Some«, »Lion King« so le nekatere izmed plošč, s katerimi je Filip postal mednarodno prepoznaven in se redno vrtijo na radiu BBC ter v setih znanih imen, kot so DJ Marky, Benny Page, Noisia, Calyx & TeeBee, Bad Company, Kursiva, Kings of The Rollers, Rene LaVice, Ed Solo, High Contrast, Skeptical ipd.

Nanizal je tudi izdaje “The Street/Burp”, “Conversation/Argument”, “Listen To The Sound ft. Mikkim & MC Spee« ter remiks »Benny Page & Kursiva – Preditah« za založbe, kot so TeeBee’s Subtitles Music, Ed Solo’s Jungle Cakes in Optiv’s Red Light Records.

Leta 2020 in 2021 je bila za Bad Taste izdana pesem »For My Dogs« s premiero na BBC Radio 1, remiks pesmi »Rumble – Gyalis ft. Suku Ward & Mr. Lexx« za Lion Dub International tudi na radiu BBC. Sledi “Ninja” za Dub Shotta Recordings Bennyja Pagea in “Serious Music” za ikonično založbo Ram Records, v kateri nastopa angleški MC Joe Raygun. “Serious Music” spremlja uradni videospot v režiji Filipa, ki je ekskluzivno objavljen na YouTube kanalu “District Bass”.

“Give em” v sodelovanju z Joejem Raygunom z remiksom Rahmaneeja in bolj eksperimentalna “Blood Overflow”, oba spremljajo znani kanali YT in podpirajo velikani d’n'b scene. Sledi Filipov remix za kultno dub skladbo “Dubbing With The Observer” ki ga je v originalu sproduciral King Tubby in je izšla na projektu “Trojan Records x Jungle Cakes” in prejela nagrado za remix leta na hrvaški nagradi “Elector”.

Večina omenjenih izdaj uspe dobiti uradne naloge na najbolj znanih YouTube kanalih drum & bass žanra, kot so MA Music, Skank & Bass, DNBArena, District Bass, Darkstep Warrior in FaxCool.

Že od začetka je Filip organizator klubskega Drama programa v Pazinu, zadnji dve leti pa enak program vodi v reškem klubu Crkva, kamor enkrat mesečno pripelje DJ-e in MC-je iz vsega Balkana in onstran. Filip Motovunski ima 600 in več nastopov na Hrvaškem, v Italiji, Afriki, Angliji, Češki, Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Makedoniji in Nemčiji.

Domači support bodo predstavljali LionShine, Cotton Candy, Peree in Bushee.

Bass is our case!

Music policy: jungle/drum & bass

Vstopnina: 10 € v predprodaji (Gala hala na dogodkih; omejeno število vstopk), 13 € pred 23.uro, 15 € kasneje

Fb dogodek >>

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/basolovka-presents-filip-motovunski/28559/