COSMIC SEX presents: SAMUELE PAGLIAI (Angis Music, IT)

Petek, 26 oktober, 2018 23:00

COSMIC SEX presents: SAMUEL PAGLIAI (Angis Music, IT)
+ Blažen DJ & Jaša Bužinel

Primorska škvada Cosmic Sex sezono 2018/2019 začenja z vzhajajočo zvezdo italijanske elektronske glasbene scene, navdihujočim selektorjem in predanim diggerjem, vodjo založbe Angis Music in rezidentom priznane firenške serialke Lattexplus – dame in gospodje, Samuele Pagliai.

Kot prvi mednarodni Cosmic Sex gost k nam prihaja od leta 2010 aktivni italijanski selektor in zbiratelj plošč. Samuele, do lani poznan tudi kot Bakerboy, je od leta 2013 rezident profilirane serialke Lattexplus. V zadnjih petih leti je imel tako priložnost deliti oder z nekaterimi najbolj priznanih imen globalne house in techno scene, kot so Joe Claussell, Moodymann, Hunee, Ben UFO, Dixon, DVS1, Marcellus Pittman in Tama Sumo. Vselej naklonjeni odzivi publike in omenjenih veteranov so njegovo ime odnesli izven rodne Italije.

Kot obetajočega didžeja, ki ga je osebno navdušil s svojim ogrevalnim setom, ga je v oddaji Hessle Audio Show na londonskem radiu Rinse FM lani gostil ta trenutek morda najbolj priznani selektor Ben UFO. Svoje glasbene izbore pa je Samuele v zadnjem letu predstavljal tudi na svetovno znanih internetnih radiih, kot so londonski NTS Radio, amsterdamski Red Light Radio in milanski Radio Raheem.

Njegov slog zaznamuje želja po neprestanem raziskovanju in spajanju na prvi pogled nezdružljivih zvokov. Osišče njegovih selekcij je izvorni čikaški house, toda večletno brskanje po Discogsu in škatlah poceni plat je njegov zbirko občutno razširilo. Ta danes obsega manj poznane izdaje housa 80. in zgodnjih 90. let, počasnejši, po svoje čudaški electro, razno protoklubsko elektroniko, sodobne levopolne izpeljave housa in techna, starejšo downtempo elektroniko, jazz, dub, eksperimentalno ter ambientalno glasbo. Plesne glasbe različnih dob in izvorov Samuele uspešno spaja v hipnotično celoto, ki poslušalca vselej drži v mezincu, ne da bi za to moral posegati po ziheraških bengerjih.

Leta 2017 je Samuele zagnal tudi svojo založbo Angis Music, ki v celoti odseva njegov specifični glasbeni okus. Njegova prva in za zdaj edina izdaja, EP Sun Metaphors italijanske zasedbe The Mixtapers, je svoje mesto našla v vinilnih torbah selektorjev, kot so Motor City Drum Ensemble, Fred P, Patrick Forge in Sassy J.

Za ogrevanje in varen pristanek bo poskrbel dvojec Blažen DJ in Jaša Bužinel, ustvarjalca oddaje Partijska linija na Radiu Študent in gonilni sili serialke Cosmic Sex. Ekipa tudi letos za vas pripravlja slogovno raznolike večere elektronskih muzik z uveljavljenimi ter vzhajajočimi domačimi in tujimi gosti v ljubljanskih Gala hali in Koncertni dvorani Rog ter novogoriški Mostovni.

Prisluhni / Listen:
֍ SAMUELE PAGLIAI (Angis Music, IT)
https://soundcloud.com/angismusic
https://www.mixcloud.com/samuelepagliai/
֍ JAŠA BUŽINEL (Cosmic Sex, Partijska linija)
https://soundcloud.com/jasabuzinel
https://www.mixcloud.com/ja%C5%A1a-bu%C5%BEinel/
http://radiostudent.si/glasba/partijska-linija
֍ BLAŽEN DJ (Cosmic Sex, Partijska linija) (●´ω`●)
https://www.mixcloud.com/DJ_blažen_med_ženami/
https://soundcloud.com/blaz-pavlica
https://www.facebook.com/cosmicsexcrew/

Music policy: house, electro, techno, tribal, wave, experimental

Vstopnina: 4 € pred polnočjo, 6 € kasneje

FB dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/cosmic-sex-presents-samuel-pagliai-angis-music-it/20153/