DUB CLUB: HIGH TONE

Sobota, 7 november, 2015 22:00

DUB CLUB: HIGH TONE (urbani dub & elektronika; Francija)

DJ podpora: SLAK & SELYAK (Dubzilla)

K nam se vračajo eni glavnih protagonistov evropske underground scene, High Tone! Bend, ki je ustvaril povsem samosvojo identiteto znotraj vesolja, imenovanega »dub«, bo slovenskemu občinstvu predstavil svojo zadnjo stvaritev, enajsti studijski album z naslovom Ekphrön.

Njihova energija, ki se odraža tako na živih nastopih kot na albumih, je od samega začetka prežeta z rejverskim, punk, predvsem pa neodvisnim in uporniškim duhom. Na začetku svoje glasbene poti so jih opisovali kot etno-dub, vendar so se High Tone v dolgih letih svojega ustvarjanja podali na raziskovanje različnih derivatov bass glasbe. Na izjemen način znajo v svoje kompozicije vkomponirati različno opremo in glasbila, ki so zaznamovali posamezna obdobja; kitare iz 70′, sintesajzerje iz 80′, gramofone in samplerje iz 90′ ter kompjutre novega stoletja.

High Tone veliko nastopajo tako po Evropi kot po svetu, predvsem pa imajo za seboj nešteto sodelovanj, med drugim s Kaly Live Dub, Improvisators Dub, Zenzile, Wang Lei in Brain Damage. Po izidu zadnjega cd-ja so obredli rodno Francijo, dokončali EP “High Tone meets Oddateee”, trenutno pa so pripravljeni spet zasesti evropske odre. V čast nam je, da jih lahko gostimo tudi na odru Gala hale!

Vstopnina: 10 € z rezervacijo, 12 € na dan koncerta
Rezervacije niso več možne. Rezervirane karte lahko prevzamete na blagajni od 22. ure dalje.

FB event

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/dub-club-high-tone-gala-hala/12061/