DUB CORNER

Sobota, 16 december, 2023 21:00


DUB CORNER
(LIVE SOUNDSYSTEM & DJ večer)

DR.OBI meets ANJA G, ROO T & SISTAH TENA (Amplifyah Music (HR))
JAHKLIN SELECTA (Jamcoast Soundsystem)
DR. BANCHO (Riddimoperator)
OHOROHO (Dub corner)

DUB CORNER se za vse lačne surovega roots-a in težkih reggae ritmov v decembru vrača s prav posebno celonočno poslastico v sound system maniri. Obiskale nas bodo Anja G, Roo T and Sistah Tena, tri energične ženske vokalistke in MC-jke, ki bodo v kombinaciji z Dr.Obi-jevim live mixom povzdignile pozitivno energijo do maximuma ter zagarantirano rasplesale Gala halo. Lahko pričakujete vse od roots-a do digital in steppers ritmov, ki jih mixa in producira Dr.Obi pod okriljem svoje založbe Amplifyah Music. Poleg gostov iz Hrvaške bomo prvič na Dub Corner-ju poslušali tudi Jahklin selecta, člana Jamcoast soundsystem iz obale. Družbo mu bosta delala še z dubom dobro založena lokalna selektorja Dr. Bancho in ohoRoho!

Music policy: roots reggae/dub

Vstopnina: 10 €

Fb dogodek >>


DR.OBI je s svojim še vedno aktivnim Jahstice sound-om začel svojo glasbeno pot leta 2005. Je član mnogih dub in reggae projektov na Hrvaškem. Skozi leta delovanja v Digitron Sound System in bandu Bamwise se je priučil audio engineering veščin in danes sodeluje kot audio inženir z mnogimi hrvaškimi zasedbami. Je tudi del ekipe Pozitivan Ritam, ki organizira Dimensions in Outlook festival ter tonski mojster na Seasplash festivalu. Z Anjo G sta leta 2017 začela ustvarjati svoj material in 2018 ustanovila založbo Amplifyah Music. Kmalu je izšel prvi hrvaški riddim EP “Bun Dem” v sodelovanju s Queen Omega, Anjo G in Sistah Tena. Dr.Obi je pogosto tudi mentor audio delavnic in audio engineering workshop delavnic ter aktivno sodeluje pri izobraževanju mladih v regiji.

ANJA G je hrvaška reggae vokalistka in tekstopiska. Z Dr.Obi-jem je nastopila na mnogih dub in reggae zabavah ter festivalih v regiji (Outlook festival, Seasplash Festival, Dub Lab, Love and Rage Italy, Contact France, Escape the City, Membrain Festival, Zion boska, Roots in the Woods, Dub Universum Germany, Dubova Psychoza Slovakia, Reunited festival, Pandemonium festival idr.). Njen prvi uradni EP, ki postreže z dvemi komadi “Bang! Bang!” in “Raggamuffin” je izšel pri Amplifyah Music leta 2018. Svoj prvi 7 inch vinyl “Wrong System” je skupaj z japonskim producentom Dub Kazman-om izdala pri Woodland Records. Kmalu za tem je sledil “Corruption” za Kai Dub na 12 inčni izdaji. Od takrat sodeluje z mnogimi izvajalci širom sveta.

ROO T je mlada vokalistka iz Zagreba. Svojo glasbeno pot je začela z igranjem flavte in ostalih instrumentov, ki so jo popeljali skozi različne zvrsti in glasbene sloge. Za mikrofon na soundsystemu je v živo prvič prijela leta 2019 in po večih sešnih v Mastersu in Mediki kmalu nastopila na festivalih kot so Seasplash, Escape the city ter Roots in the woods.

SISTAH TENA je ena od treh vokalistk zagrebškega reggae/dub/dancehall banda One Dread. Z glasbo se ukvarja že celo življenje in od leta 2012 nastopa z bandom One Dread. Po nekaj letih se je pridružila bendu Brain Holidays, s katerimi je sodelovala pri snemanju albuma (System error, 2017). Njena strast in ljubezen do reggae in dub glasbe se je začela pred 15-imi leti, ko je odkrila skupine kot so Black Uhuru, Steel Pulse, Third World, in seveda MC legend, kot sta Sista Nancy and Lady G. Sistah Tena ima mnogo izkušenj iz nastopov na raznih festivalih (Seasplash Festival, OverJam Festival, The Outlook Festival, Reunited Festival, Hoomstock, etc.). Večkrat je sodelovala tudi z Amplifyah Music ter bila skupaj z Queen Omega in Anja G del prvega hrvaškega riddim EP-ja “Bun Dem”. Trenutno dela na prihajaočem prvem albumu zasedbe One Dread in je avtorica glasbe in besedil že izdane pesmi Mr. Nicey Nice. Poleg glasbene kariere dela kot umetnostna zgodovinarka in kurator v zagrebški Spot Gallery.

JAHKLIN SELECTA že od otroštva, ko je igral kitaro, goji ljubezen do glasbe, kasneje pa se je ta ljubezen spremenila v način življenja, saj se je priključil lokalnem crew-u, po imenu Jamcoast. Njihov namen je širiti svobodo, ljubezen, enakost in pozitivno energijo. Prvi nastop beleži leta 2011, ko je delil oder s prijatelji iz ekipe Freedom Fighters Sound. Od takrat je stalni član posadke Jamcoasta. Sodeloval je z mnogimi, npr. Freedom Fighters Sound, Total Destruction Sound, Kalambasstik Sound, Dubsystem Sound, Dj PeteRoots, Dj Verso, Rockers Dub Master Soundsystem, Dj Bombo, Mr. Skavillage & Vivi Selectress, Max RubaDub, TminTafari Sound, Overjam International Reggae Festival idr.

DR. BANCHO je že več kot 20 let aktivno vpet v slovensko reggae sceno. Njegovi začetki so se začeli v Ras Abougalum crew-ju, kjer je soustvarjal in kreiral reggae sceno z Rokom in Cuno. Je specialist za roots, dub in uk steper selekcijo, vse to pa postreže izključno iz vinilnih plošč. Med drugim je tudi eden od soustvarjalcev edine FM reggae oddaje Riddim Operator pri nas, ki jo lahko vsak ponedeljek v živo poslušate na Radiu Študent.

OHOROHO je strasten ljubitelj reggae glasbe in vinilnih plošč. S svojim glasbenim repertoarjem zajema obdobje od samih začetkov jamajške glasbene produkcije do angleške dub in steppers scene. Svoj izbor bazira na roots reggae-ju in dub-u s konca 70′-ih let in digitalni produkciji 80′ in 90′-ih, spusti pa se tudi v ska in rocksteady vode 60′ let pejšnjega stoletja.

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/dub-corner-7/29520/