DVOCIKEL: SHEKUZA ⨂ LIFECUTTER

Četrtek, 1 oktober, 2020 19:00


Dvocikel: SHEKUZA ⨂ LIFECUTTER

Če je leto 2020 temačno, bo drugi Dvocikel te sezone še temačnejši! V Gala halo prihajata namreč ena bolj prepoznavnih ustvarjalcev zloveščih atmosfer, Shekuza in Lifecutter!

Slednji je na svoji glasbeni poti raziskoval širok spekter glasbenih žanrov – od indie rocka (Icarus Down), elektro popa (Neon Spektra), pa vse do tehna, kjer pod imenom Lifecutter, z uporabo kitarskih efektov in sintetizatorji zvoka, ustvarja tehnoiden noise. Nasproti mu bo stal še en veteran slovenske glasbene scene – Shekuza. Ta je najbolj znan po delovanju v bendih kot sta Moveknowledgement in EWOK, v zadnjih letih pa najraje raziskuje modularno sintezo. Lani je tako izdal enega zaznamujočih prvencev na področju elektronske glasbe, De Sica, že avgusta letos pa je postregel z novo izdajo – ploščo z naslovom Coriolis Effect.

/SHEKUZA (SI)/

Sonični čarodej, DJ, skladatelj in klaviaturist Miha Šajina aka Shekuza glasbo ustvarja že leta. V preteklosti je deloval v nekaterih vodilnih zasedbah domače alternativne scene, danes pa se ukvarja predvsem z glasbeno produkcijo. Med drugim piše glasbo za animirano serijo Koyaa, osnovnošolce uči veščin glasbene produkcije, v prostem času pa bogati svojo zbirko modulov, ki sestavljajo njegovo novo igračko – modularni sintetizator. Prav ta je postal osnova za njegove podvige na sodobni elektronski sceni. Poleg zgoraj omenjenih plošč je modularna sinteza tudi jedro njegovih živih nastopov. Nazadnje smo ga lahko ujeli na festivalu MENT, kjer je zasedbo nadgradil s klasičnim tolkalistom Markom Jugovičem in vizualno umetnico Lino Rico.

/LIFECUTTER
(SI)/

Domen Učakar aka Lifecutter ustvarja glasbo z različnimi kitarskimi efekti in sintetizatorji zvoka. Naslanja se na noise ozadje ter črpa iz različnih odvodov elektronske glasbe, predvsem tehnoidnega okusa. Giba se med analogno in digitalno mejo ter ustvarja temačnejšo atmosfero z raznimi industrijskimi vložki ali pa se prikrade na plesišče kluba in odpelje na nepredvideno pot. Glasba je tako lahko minimalistično opremljena ter ujeta v zanke ali pa se nasiči z zvoki, se lomi ali vozi dalje v svežih oblikah “štirke”, ali pa zanemari klasični ritem ter oscilirajoče pulzira. V letu 2018 je bil izbran med umetnike SHAPE platforme. Revija The Wire je objavila njegovo skladbo na Below the Radar compilation CDju v oktobrski 2018 izdaji. Lifecutter je tudi rezident SONICA festivala Ljubljana.

/DVOCIKEL,
cikel koncertov in glasbenih rezidenc/

Dvocikel raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli. Dvocikel poganjata Layerjeva hiša in Mr. Moonlee.

Vstopnina: 8 €
Vstopnic na dan dogodka ne morete več rezervirat.
Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti do 20.ure.
Potrditev rezervacije najdete med vsiljeno pošto.

Music policy: angrient (angry ambient)/fistfuk techno

V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani z omejeno kapaciteto in začetkom ob 20h!

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/dvocikel-shekuza-%e2%a8%82-lifecutter/25048/