BORKNAGAR, KAMPFAR, DIABOLICAL

Četrtek, 21 april, 2016 20:00

Dirty Skunks predstavljajo:
EUROPEAN WINTER THRICE Tour:
BORKNAGAR
(Norveška)
KAMPFAR (Norveška)
DIABOLICAL (Švedska)

Ne le, da nas bo že na začetku aprila navdušil napad na Orto Bar, ki ga bosta izvedli zasedbi Skyforger ter Manegarm – tudi 21. aprila bomo lahko navdušeno pozdravili severnjaške metal bojevnike, saj bodo Gala Halo na Metelkovi napadli Borknagar, Kampfar in Diabolical.
Borknagar, norveški vse bolj progresivni black metalci, so v svojem dolgem obstoju premikali meje žanra naprej, zares prestopili svetove z albumom Epic, celo izdali akustični album, zdaj pa so se vrnili z odličnim albumom Winterthrice, ki Vintersorga, ICS Vortexa in ekipo kaže v izredno mogočni luči. Pa tudi v živo ga preverjeno sekajo.
Precej pa vas bodo navdušili tudi sveži dobitniki Grammyja na Norveškem, Kampfar, katerih surova glasba, mešana z bogato nordijsko mitologijo pridobiva oboževalce tudi izven metala. Pa mislite, da je zaradi tega bend kaj bolj mehkužen? Niti najmanj! Predstavljali bodo zadnji album, Profan, in še veliko drugega materiala.
Koncert v Gala Hali na Metelkovi bodo otvorili nihče drug kot švedski Diabolical, ki nas skorajda redno obiskujejo, njihov blasfemični death metal pa bo samo uvod v tako divji večer, kot ga že dolgo nismo videli pri nas.

Vstopnina: 22 € v predprodaji prek On-Parole in v Orto baru, 25 € na dan koncerta

FB event

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/european-winter-thrice-tour-borknagar-kampfar-diabolical-gala-hala/13343/