IndieŽMOHT: KOIKOI (RS), Uryan

Četrtek, 10 november, 2022 20:00


Mr. Moonlee predstavlja: IndieŽMOHT
KOIKOI (RS)
Uryan

Dvojna indie rock poslastica!

Po odmevnem nastopu na festivalu MENT se v Ljubljano vrača beograjski kvartet KOIKOI, trenutno ena najbolj vročih srbskih indie zasedb, ki je v minulih poletnih mesecih kraljevala na balkanskih festivalskih odrih. Za ogrevanje bo poskrbel mladi koroški psihadeličen garage rock trio Uryan.

V Gala halo prihajajo Beograjčani KOIKOI, ki so z odličnim debijem ‘Pozivi u stranu’ (Moonlee Records, 2021) zapolnili vrzel med bliščem mainstreama in intimo balkanskega podzemlja. Mladenki in mladeniča nase opozarjajo s sodobnim transžanrskim izrazom na vozlišču avtohtone glasbene dediščine, sodobnih zahodnih trendov in ljudskih tradicij. Njihov prvenec uteleša tisto najbolj mamljivo obliko drugačnega popa, ki je v isti sapi svilnato blagozvočen in igrivo hrupen, radijsko senzibilen in rockersko silovit, vselej pa ovit v tančico hipnotičnega balkanskega melosa, prepleta ekstaze in nostalgije. KOIKOI so se v zadnjem letu prelevili v prvovrstno koncertno atrakcijo, ki je letos poleti kraljevala na največjih festivalih v regiji (INmusic, Exit, Arsenal, MENT….), vzbudila pa je pozornost tudi na mednarodnem prizorišču, tako da gre vsekakor za eno najbolj vročih novih zasedb tega trenutka.

Uryan je mlad koroški trio, ki prisega na psihadeličen garage-rock zvok. Ideje in inspiracije črpajo iz bandov kot so Ty Segall, Wand, Meatbodies, Dinosaur Jr. in mnogi drugi.

Večer poživitvene indie godbe za vse, ki v svojih življenjih nujno potrebujete živahne kitarske melodije in harmonična večglasja!

Music policy: indie-rock/alternative

Vstopnina: 10 € early bird, 12 € v predprodaji na mojekarte.si, 15 € na dan koncerta

Fb dogodek >>

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/indiezmoht-koikoi-rs-shishi-lt/27694/