KEEP IN MIND FESTIVAL 2023 @ Gala hala

Petek, 16 junij, 2023 22:00


KEEP IN MIND FESTIVAL 2023

Peder Mannerfelt (Live!/SE)
Douchean (SI)
Kathron (Live!/SI)
Miqel Dangla (Live!/DE)
Tritch (Knauf/SI)

Z veseljem sporočamo, da se festival Keep in Mind letos vrača z drugo izvedbo, ki bo potekala 16. in 17. junija na Metelkovi! Dvodnevni dogodek bo postregel s skrbno destilirano zasedbo mednarodnih gostov ter najzanimivejših izvajalcev z lokalne in regionalne scene.

Obiskovalci festivala bodo lahko na različnih prizoriščih zgodovinske Metelkove uživali v pestri paleti elektronske klubske glasbe. Nekdanja vojašnica, ki je v devetdesetih postala center ljubljanske urbane kulture, je vsekakor najprimernejše mesto za praznovanje ustvarjalnosti in raznolikosti sodobne elektronske scene. Keep in Mind tudi tokrat ponuja širok nabor raznolike, energične in eksperimentalne elektronske glasbe, od umazanega electra s pridihom punka in eklektičnih breakov do mišičastega jungla ter pulzirajočih techno ritmov.

—————

Od obtolčenih kotov do intenzivne telesnosti – Mannerfeltov oseben pogled na techno zahteva veliko pozornosti in razmisleka. Kljub že več kot 10-letnemu delovanju in raznovrstnemu pristopu h glasbi so njegova aktualna raziskovanja na področju eksperimentalne plesne glasbe še zmeraj plodna in nepredvidljiva.

Do danes je izdal dovršeno serijo albumov kot so “Roll The Dice” skupaj z Malcolm Pardonom, raziskoval bolj direktno zvrst techna kot The Subliminal Kid in produciral tudi Fever Rayev čislani debitantski album. Poleg gostovanj na Hinge Finger, Numbers in Laz Tapes je Peder Mannerfelt ustvaril tudi svojo založbo Peder Mannerfelt Produktions, kjer so izdajali glasbeni ustvarjalci kot so Klara Lewis, Machine Woman in Sissel Wincent. EP-ji kot sta “Transmission From A Drainpipe” in “The 3D Printed Songbook” ter LP-ji kot sta “Controlling Body” in “Daily Routine” predstavljajo zanj značilne abstrakcije sodobnega techna. Njegov pristop je hkrati privlačen in izzivalen, vsekakor pa zveni še bolj ostro, ko Peder Mannerfelt stopi na oder.

Z uporabo subtilnih rekvizitov in osupljivo vizualno spremljavo Mannerfeltovi nastopi v živo prinesejo neposrednost njegove umetnosti v središče vaših nevronov. Je popolna mutacija glasbe, ki je še vedno zakoreninjena v kinetično energijo techna tudi ko lomi rigidne in iluzorične žanrske formule.

Music policy: techno

Festivalska vstopnica: 25€
Mojekarte >>
On-Parole >>
Olaii >>
Dnevna vstopnina za Gala Halo/Channel Zero/Gromko: 15€
Dnevne vstopnice na voljo >>
Vse vstopnice bodo na voljo tudi na dan dogodka na blagajni Gala Hale.

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/keep-in-mind-festival-2023/28693/