KONCERT: SVOJAT (SI)

Sreda, 22 julij, 2020 20:00


SVOJAT (SI)

Da vam prihranimo suhoparen opis, ki bi bil za tako edinstveno zasedbo prej žalitev kot reklama, smo za opis izbrali citate treh različnih recenzentov, ki še najbolje opišejo navdušenje, ki ga čutimo v pričakovanju koncerta. Domorodna sreda s pinceto!

“Ja, Slovenija je dobila nov Triglav, novo sestavljanko iz treh kosov in nov vrhunski trio (…) ki je zrasel iz vrhunske slovenske prostoimprovizacijske scene, ki je svoj mah vzela že pred nekaj leti, danes pa celo v globalnem smislu kaže izjemne rezultate. “
(Dušan Bulajić, Tolpa bumov, 9. 1. 2020, Radio Študent)

“Trio, v katerem so Andrej Fon, Ivo Poderžaj in Tadej Čauševič, je na odru brutalno iskren in iskrivo uigran. Njegova godba prepleta nekaj ultimativnih dekad znotraj neoklasičnega in nekonvencionalnega rockovskega izraza, ki ga vselej temeljno tvorijo kitara, bas in bobni. Preplet, ko imaš o čem zapet! Preplet, v katerem se žanrske meje popolnoma zbrišejo in pustijo za seboj prostor sila natančni in spontani improvizaciji. (…)
Nepričakovano suvereno zajadra tako na valovih no-wavovskih ritmičnih liturgij kot tudi na čisto predrugačeno post-punkovsko poskočnico. Seveda Svojati tako nihilistično nihanje omogoča tudi pestrost in mogočnost jezične forme. Svojat je samosvoja ne le zaradi izjemnih glasbenikov, ki tvorijo skupino, ampak tudi zato, ker so lirični pričevalci.”
(Miroslav Akrapovič, Odzven / Sigic)

“Ker se glasbeno večno mlademu trojcu (…) že dolgo ni več treba dokazovati, pri skupnem muziciranju ne pritiskajo na zavoro. Raje se spustijo po strmem pobočju, izkušeno slalomirajo med garažnim, math, punk in hrupnim rockom, glasbenim svobodnjaštvom, nadrealizmom in zappovsko ekscentričnostjo ter izoblikujejo privlačen izraz, ki poslušalca preseneča pri vsakem ponovnem poslušanju.”
(Goran Kompoš, recenzija albuma, Mladina)

Vstopnina: 6 €

Music policy: garaža/math/punk/rock/no wave/post punk

*v primeru slabega vremena se koncert prestavi!

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/koncert-svojat-si/24443/