OJAČEVALNICA

Ponedeljek, 15 marec, 2021 18:00


OJAČEVALNICA Mala šola kitare za songwriterje je svojevrsten pedagoški program, ki je usmerjen v glasbeno-kreativni razvoj kitaristov iz alternativnih glasbenih žanrov, podobnih, kot jih gojimo tudi na založbi KAPA Records.

Sestavljena je iz treh brezplačnih delavnic, zaključnega nastopa ter uvajalnega, spoznavnega dne za mlade kitaristke in kitariste od 12 do 16 leta, ki bo potekal predvidoma aprila 2021 v Gala hali in letnem vrtu Gala hale, AKC Metelkova mesto.

Rok za prijavo
na brezplačne delavnice: 15.3.2021
Obvestilo o izbranih udeležencih: 22.3.2021
Spoznavni dan: četrtek, 1.4.2021, ob 18h – na voljo bomo za morebitna vprašanja in pojasnila, vabljeni tudi starši; Gala hala oz. Letni vrt Gala hale.
Delavnice: 3.4., 10.4. in 17.4.2021 ob 16h; Gala hala oz. letni vrt Gala hale
Zaključni nastop: 24.4.2021; generalka ob 16h, natop ob 18h; Gala hala oz. letni vrt Gala hale.

Na naslov ojacevalnica@gmail.com je preko platform za pošiljanje večjih datotek potrebno poslati do 15.3.2021 izpolnjeno prijavnico in videoposnetek igranja kitare, najraje lastne skladbe, lahko pa tudi priredbe.

Izbrali bomo 5 udeleženk in udeležencev, ki se bodo v aprilu z nami najprej srečali na spoznavnem dnevu, potem na treh malce daljših delavnicah z mentorjem in na koncu na zaključnem, »tazaresnem« koncertu, kjer bodo imeli možnost predstaviti svoj avtorski komad. V primeru nadaljevanja epidemije bomo vse skupaj morali žal prestaviti na jesenski termin ali premakniti na splet.

S sodelovanjem na delavnicah, katerih namen je spodbujanje glasbene kreativnosti, lastnega avtorskega izraza na kitari, pisanja pesmi, aranžiranja za svoj bend in nenazadnje učenje novih kitarskih veščin, bodo mladi ustvarjalci pridobili nova znanja, samozavest za zagon lastne ustvarjalske identitete in realen vpogled v umetniški proces delanja glasbe.

Delavnica je delno podprta s strani Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo v okviru programa društva KAPA, ki je glavni financer in organizator projekta.

Več informacij in prijavnico najdete na spletni strani www.ojačevalnica.si.

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/ojacevalnica/25197/