RAPETEK ekstra: ODDATEEE (ZDA), AbSTRAL COMPOST (Švica)

Četrtek, 13 oktober, 2022 20:00

RAPETEK ekstra: ODDATEEE (ZDA), AbSTRAL COMPOST (Švica)

Ko govorimo o trdem, surovem, nepolikanem, nepredelanem, neodvisnem, alter ameriškem hiphopu, ne moremo spregledati v Bronxu “born and raised” emsija-veterana Oddateeeja. Znan po neverjetni stilski fleksibilnosti in zvočni zvedavosti je svoj prvenec Steely Darkglasses izdal pred točno dvajsetimi leti. Kmalu zatem je na dveh deljenih vinilkah sodeloval s kultno zasedbo noiserskega rapa in dobrim znancem slovenskih odrov Dälek, sicer pa tudi z Dj Spookyjem, Mikom Laddom, zasedbo Anti-Pop Consortium, Princom Paulom… Impresiven spisek samih resnih imen, h katerim lahko dodamo še podatek, da je leta 2017 Oddateee prevzel funkcijo emsija priznanega lyonskega hiphop kolektiva Peuple de l’Herbe.

Trdi underground brezkompromisne drže, ki v živo streže na široko: s klasičnimi gruvi zlate ere, indie rapersko abstrakcijo in udarcem post-apokaliptične industrije. Nič kaj miren nastop visoke intenzitete – tako ostre zvočne konkretnosti kot gibkega divjanja besedil.

Ob Oddateeeju bo tokrat nastopil švicarski raper AbSTRAL compost, ki je pretoural že lep kos stare celine in ki na odru z uporabo različnih mikrofonov modulira in distorzira svoje pljunke rim. Še en divji nastop visoke intenzitete torej!

Music policy: odd hip hop

Vstopnina: 10 € z rezervacijo, 12 € na dan dogodka

Fb dogodek >>

 

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rapetek-presents-odd-week-oddateee-zda-abstral-compost-svica/27495/