RETRO FUTURE: ISKRA (Makedonija)

Sobota, 11 maj, 2024 22:00


ISKRA (Makedonija)

Vabljeni na glasbeno popotovanje v animirano prihodnost Skopja 2088/89 z makedonskim supersoničnim avdiovizualnim kvartetom ISKRA!

Makedonski »electro-synthwave« kolektiv Iskra pravi, da so našli čip iz prihodnosti z zelo pomembnimi informacijami. Čip jim je uspelo dekodirati, informacije, do katerih imajo dostop le oni, pa nam zelo spretno in kreativno posredujejo v prepletu glasbe in animacije. V svojih animiranih videih tematizirajo prihodnost Skopja, natančneje leto 2088/89, kjer velika korporacija s svojimi nespretno brutalnimi interesi neposredno sodeluje pri uničenju mesta.

Viktor, Vladimir, Mihail in Boban iz Skopja, ekipa štirih podobno mislečih kreativcev, ko gre za estetski okus, so leta 2019 združili svoje ustvarjalne moči v avdiovizualni projekt ISKRA, izdali dva albuma, v pripravah imajo tretjega. Prvi album “AKT01” je izdala skopska založba PMG Records, ki se med drugimi podpisuje pod številne izdaje, tudi slovenskim koncertnim odrom znanih izvajalcev, kot so Bernays Propaganda, PMG Kolektiv, The John, Bei The Fish. Drugi album, ki nosi naslov “Mother Earth Mother Board” je izšel lani pod okriljem ohridske založbe Diehard Records.

S svojimi nastopi v živo so testirali klubske in festivalske odre, kot so makedonski Zdravo Mladi, Bosh Festival, Vostanie, PIN ali hrvaški SHIP, maja pa jih bomo premierno slišali tudi v Ljubljani, ko bodo zaiskrili občinstvo Gala Hale.

Po koncertu valove jaha Torulsson.

Music policy: electro-synthwave

Vstopnina: 12 € z rezervacijo, 15 € na dan koncerta, 5 € po koncertu

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/retro-future-iskra-makedonija/30147/