RETRO FUTURE: VINYL WILLIAMS (ZDA)

Sreda, 10 april, 2024 20:00


Retro Future: VINYL WILLIAMS (ZDA)

Aprilsko nebo bo mavrično obarvano z retro-futurističnimi eskapadami Vinyl Williamsa in njegove ekipe psihedelikov neposredno iz Los Angelesa. Obeta se nam večsenzorna izkušnja zasanjanih melodij in hipnotičnih vizualizacij. V Gala Hali začenjajo evropsko turnejo, predstavljajo novo ploščo Aeterna in komaj čakamo, da nas popeljejo v svoj mistični svet!

Vinyl Williams je glasbeno-vizualni projekt Lionela Williamsa, ki že od leta 2007 združuje psihedelični dream pop z maksimalističnimi podobami. Poleg glasbe ustvarja tudi vizualno podobo svojih albumov in koncertov v živo. Ustvarja 3D interaktivne videje, spletne strani, igre in aplikacije. Žive barve ter sanjave pokrajine sestavljajo njegov svet, v katerem se ni težko izgubiti.

Glasbeno se napaja iz vplivov psihedeličnega popa, dream popa, shoegaze-a in krautrocka. Nekje med The Zombies, Can, Brian Wilsonom, AR Kane in Cocteau Twins. Z zadnjim, sedmim albumom Aeterna pa nadaljuje svoje raziskovanje skritih zvočnih svetov, ki ga nam v vsej veličini predstavil na odru Gale Hale.

Znan je tudi po sodelovanju z Unknown Mortal Orchestra, Tears for Fears, Toro y Moi in nenazadnje Svemirkom – skrbel je za mastering njegovega prvega albuma Tunguzija.

Popotovanje polno nalezljivih ušesnih črvov in sanjavosti nestrpno pričakujemo v sredo 10. aprila, vabljeni!

Music policy: psychedelic dream-pop/shoegaze/krautrock

Vstopnina: 15 €

Predprodaja: mojekarte.si

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/retro-future-vinyl-williams-zda/30009/